12. listopadu 2009 • 04:55

Jarolím má smlouvu do léta. Proč ho Slavia drží?

Autor: Ondřej Michálek, Tomáš Pokorný, Blesk
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec spekulacím o desetimilionových padácích pro trenéra fotbalové Slavie Karla Jarolíma! Pokud by ho chtěla Slavia vyhodit, může, aniž by se zruinovala. Karel Jarolím má totiž smlouvu jen do konce ligového ročníku – tedy do června 2010. O to víc je s podivem, že si v Edenu kouče stále drží...



Blesk získal informaci, že pověsti o pohádkovém Jarolímově kontraktu se Slavií až do roku 2014 nejsou pravdivé. Ověřit ji bylo snadné. „Moje smlouva je do června příštího roku,“ stručně Blesku včera potvrdil sám Karel Jarolím.

Čtěte více:
Naštvaný Vízek: Jarolím zničil Slavii! >>
Fanoušci Slavie prodávají v dražbě Jarolíma >>
Krize Slavie: Může za ni i agentka Nováková >>

Co to znamená? Pokud by ho klub chtěl propustit, nemusel by mu vyplácet miliony! Doplacení sedmi měsíců kontraktu by znamenalo při odhadovaném Jarolímově platu 250 tisíc měsíčně výdaj 1,75 milionu korun. Což je v rozpočtu Slavie sice podstatná, ale jistě ne zničující položka.

Na druhou stranu vedení s výpovědí stále nekalkuluje. „Ta smlouva je skutečně jen do léta 2010.

Trenér Karel Jarolím.
Trenér Karel Jarolím.

Začátkem sezony jsme se bavili o jejím prodloužení, ale podpis je pro nás pro všechny až poslední krok,“ řekl ředitel klubu Petr Doležal.

Jinými slovy: Ústní dohoda o pokračování Jarolíma ve Slavii existuje. „Když to bude fungovat tak, jako dříve – tím nemyslím poslední týdny Slavie – naše dlouhodobá spolupráce bude pokračovat,“ řekl Doležal. „Je to podobný vztah, jako jsme měli se Šmicrem – on neměl se Slavií smlouvu. Přesto to fungovalo,“ dodal.

Čtěte více:
Slavia ztrácí 10 bodů. A nehne prstem... >>
Šéf Slavie: Jarolím je pro nás nejlepší >>
5 důvodů, proč Slavia neodvolá Jarolíma >>

Vazby Šmicra na Slavii z vůle hráče toto pondělí skončily. Zdá se, že i Jarolím má zatím svou budoucnost pevně v rukou: Pokud se nerozhodne sám odejít, zůstane – klub ho nevyhodí. Stále mu totiž věří.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud