Pavel Janega
5. října 2009 • 21:05

Vyhazov? Ohrožen se necítím, říká Jarolím

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po špatném startu do sezony, vysoké porážce s Lille a prohraném derby se Spartou (0:1) se pořádně zaviklala židle pod trenérem Slavie Karlem Jarolímem. Odvolá jej vedení klubu? „Necítím se být ohrožen," tvrdí rezolutně.



Trápil se. A bylo to vidět. Porážka se Spartou, která poprvé dobyla nový Eden, kouče Karla Jarolíma pořádně zničila.

Čtěte více:
Praha má nového vládce. Spartu! »
Derby "S": Spálená vlajka i pivo letící na kouče Sparty »

Možná si byl vědom, že pomyslný nůž na krku se mu po dlouholetém působení ve Slavii opravdu zaryl do hrdla. „Vyhazov by asi byl normální," pronesl v přímém přenosu České televize.

Svým výrokem trošku šokoval. Nikdo nečekal, že se vzdá takhle snadno. A vůbec, že by možnost svého odchodu připustil.

Když ale vyjel výtahem do třetího patra do novinářského centra, tyhle výroky popřel. „Nemyslím si, že bych něco takového řekl," tvrdil. „Tak to vůbec alespoň nebylo myšleno."

Kdo se v tom má vyznat? Každopádně bylo jasné, že vedení Slavie bude po porážce se Spartou znovu případný Jarolímův vyhazov projednávat.

Čtěte více:
Bony: Muž, který rozhodl derby »


„Na tohle se ptejte jinde. To není otázka pro mě. Já osobně se v tuhle chvíli ohrožen necítím. Ani mi před zápasem nikdo nevyhrožoval," uzavřel téma Jarolím.

Slávistický kouč litoval, že jeho svěřenci nedokázali odčinit čtvrteční pohárovou porážku. Důvody? Špatné bránění standardních situací a ještě horší koncovka.

Gólman Sparty Blažek sice míč nezasáhl, ale Černý netrefil bránuFoto Barbora Reichová (Sport)

„Se standardkami máme velké problémy. Po jedné z nich jsme dokonce inkasovali, což byl důležitý průběh pro další vývoj utkání. A když jsme si dokázali v závěru vytvořit tlak, tak jsme nastřelili jen břevno. Nic víc," zoufal Jarolím.

Může porážka v derby srazit jeho tým ještě níž? „Věřím, že to tak nebude. Naopak je to přesně moment, kdy bychom měli mít velkou motivaci pro to, abychom se zvedli," dodal.

To kouč Sparty Jozef Chovanec zopakoval Jarolímova slova o tom, že Sparta využila standardních situací. „Mají s nimi dlouhodobě problémy. Snažili jsme se proto přes ně udeřit. A podvedlo se," prohodil spokojený sparťanský trenér. „V Edenu se moc nevyhrává, jsem tak rád, že se to Spartě podařilo."

Kouč Sparty Jozef Chovanec byl vykázán na tribunu
Kouč Sparty Jozef Chovanec byl vykázán na tribunu

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud