Pavel Janega
9. dubna 2009 • 10:00

Kdo nahradí v reprezentaci flamendry?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Ujfaluši, Milan Baroš, Radoslav Kováč, Martin Fenin, Marek Matějovský a Václav Svěrkoš – všechny hříšníky ze středeční noci vedení českého fotbalu vyřadilo z reprezentace. Kdo je nahradí?



Kdo za flamendry?
Tomáš Ujfaluši › Jan Šimůnek
Radoslav Kováč › Jiří Kladrubský
Marek Matějovský › T. Rosický
Martin Fenin › M. Papadopulos
Milan Baroš › Roman Bednář
Václav Svěrkoš › Tomáš Necid
Ujfaluši asi tušil, jaký trest ho čeká, a proto ohlásil konec v reprezentaci raději sám již v úterý večer - čtěte víc »

„Chtěl předejít vyřazení,“ potvrdil Jiří Kubíček.

„Ale neznám podobný případ v evropském fotbale, aby někdo v rozehrané kvalifikaci položil kapitánskou pásku telefonem do médií.“

Zbylá pětice se ke skandálu nikterak přes média nevyjadřovala a čekala. Všichni si vyslechli stejný ortel ve středu odpoledne.

Ten zní: žádná reprezentace.

Jejich činnost byla pozastavena do neurčitého termínu. Záležet bude především na novém trenérovi, který si sám rozhodne o tom, koho povolá.

Ale pokud se rozhodne flamendry pozvat zpět do národního týmu, není jisté, zda někteří z nich na nominaci kývnou. Třeba útočník Milan Baroš byl podle zákulisních informací rozhodnut, že reprezentační kariéru ukončí v každém případě.

Jasno není ani v případě Marka Jankulovského, který pohrozil koncem již před pár dny kvůli tomu, že bylo jeho jméno spojováno se středečním skandálem - čtěte víc »

Fenin se v létě porval při pařbě v centru Prahy a šéfové Frankfurtu, kde hraje německou bundesligu, žádali vysvětlení. Teď půjde mladý útočník na kobereček zase.
Fenin se v létě porval při pařbě v centru Prahy a šéfové Frankfurtu, kde hraje německou bundesligu, žádali vysvětlení. Teď půjde mladý útočník na kobereček zase.

Každopádně s vyřazením Baroše, Fenina a Svěrkoše nastal velký problém v útočné formaci. Nový kouč bude mít nominaci o dost těžší než jeho předchůdce Petr Rada.

Koho za ně povolá? V úzkém kádru se jistě udrží Tomáš Necid. Útočník moskevského CSKA patřil v prohraném duelu se Slovenskem k nejlepším hráčům českého celku. Po jeho boku by mohl vyběhnout Roman Bednář, který hájí barvy anglického West Brom.

Vyloučeno není ani to, že se nový kouč pokusí přemluvit k návratu nejlepšího střelce v historii české reprezentace Jana Kollera.

Po dlouhé době by se mohl vrátit také záložník Jiří Jarošík, který nereprezentoval od doby, kdy se pohádal s bývalým koučem Karlem Brücknerem.

Konec šestice hříšníků otevírá vrátka také novým tvářím. V bundesligovém Wolfsburgu se daří Janu Šimůnkovi, který na jaře nevynechal ani jeden zápas a naposledy se objevil v sestavě kola.

Do úvahy padají také jména slávisty Ericha Brabce či Tomáše Hübschmana, jenž momentálně obléká dres ukrajinského celku Šachtar Doněck.

Pod Brabce a Šimůnka se podepsal i internacionál Vladimír Táborský, jenž by oba v reprezentaci velice rád uvítal - čtěte víc »

Větší prostor by se měl dát i talentovaným mladíkům jako je například Jan Morávek z Bohemians 1905. Jeho umění si všimlo již několik evropských velkoklubů, které po něm dlouhé měsíce prahnou.

Konečný výběr ale učiní nový trenér, kterého by měl výkonný výbor zvolit na dalším zasedání 28. dubna. Zatím se mluví o třech jménech – Jarolím, Straka a Hašek - čtěte víc »

Takhle sestava vypadat nebude:
Čech - Grygera, Ujfaluši, Rozehnal, Jankulovski - Sionko, Kováč, Matějovský - Fenin, Baroš, Svěrkoš.

Takhle sestava vypadat nebude.Foto Koláž Sport

Vyběhnout by mohli tihle:
Čech - Pospěch, Šimůnek, Grygera, Kadlec - Sionko, Polák, Rosický, Šírl - Necid, Bednář.

Takhle by sestava mohla vypadat.Foto Koláž Sport

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud