8. dubna 2009 • 00:01

Ujfaluši "sekl" s reprezentací!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE - Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Ujfaluši se rozhodl ukončit své působení v národním týmu. V úterý večer to oznámil jeho agent Dalibor Lacina.



Jako hlavní důvod Ujfaluši uvedl nynější situaci uvnitř Českomoravského fotbalového svazu a v českých mediích po kvalifikačním utkání se Slovenskem.


Ujfaluši se ocitl pod palbou kritiky kvůli společné večeři několika hráčů po utkání se Slovenskem. Přestože hráči v té době již neplnili reprezentační povinnosti, jejich posezení v pražské restauraci ostře odsoudili na základě reakcí sponzorů také přední svazoví funkcionáři včetně předsedy Pavla Mokrého.


Někteří z nich dokonce volají po přísných individuálních trestech včetně zákazu reprezentace. Výkonný výbor bude jednat o možných opatřeních a případném odvolání trenéra Petra Rady a celého realizačního týmu ve středu.Ujfaluši, který oslavil před dvěma týdny 31. narozeniny, působil v národním týmu od roku 2001.

V reprezentačním dresu odehrál 78 utkání a vstřelil dvě branky. Byl členem mužstva, které v roce 2004 vybojovalo bronzové medaile na mistrovství Evropy, zúčastnil se také MS o dva roky později a loňského Eura. S juniorskou reprezentací se stal vicemistrem Evropy v roce 2000.

Tomáš Ujfaluši dostává žlutou kartu.
Tomáš Ujfaluši dostává žlutou kartu.

Vstoupit do diskuse
13

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud