8. dubna 2009 • 15:14

Hledá se spasitel. Značka: Rychle!

Autor: Jiří Šidliak
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Slavia - Baník: Tanko tvrdě dojel Holeše, po zásahu VAR dostal červenou kartu!
SESTŘIH: Jablonec - Karviná 3:2. Obrat v závěru, rozhodl Náprstek
VŠECHNA VIDEA ZDE

Necelé dva měsíce má vedení fotbalového svazu za jmenování nového trenéra reprezentace i celého realizačního týmu. A může si za to samo.



„Kvůli rozhodnutí sedmi kolegů jsme se dostali do tlaku,“ přiznal druhý místopředseda ČMFS Jiří Kubíček, že jednání dalších členů výkonného výboru nechápe.

On, a s ním další čtyři funkcionáři, chtěl nechat hledání nového kouče národního týmu až pro příští výkonný výbor, který vzejde z voleb 27. června. Právě na tomto datu se vedení svazu ve středu definitivně dohodlo a do hotelu Pyramida svolalo valnou hromadu.

Rozhodla ale většina. Předseda Mokrý, místopředseda Vacek a členové Bělák, Starka, Hrdlička, Chvála a Haškovec se údajně den před jednáním domluvili, že budou prosazovat odvolání celého realizačního týmu.

Situace tak nápadně připomíná devět měsíců starou událost, kdy se užší skupina výkonného výboru také dohodla na zvolení Petra Rady trenérem reprezentace.

„Ať vám tu řekne pan Kubíček, s kým se scházel při fungování minulého výboru, tenkrát to nikoho nezajímalo,“ reagoval na dotaz ohledně tohoto „předjednání“ další místopředseda ČMFS Jaroslav Vacek, který má tuto sedmici vést.

Tak jak tak, svaz se opravdu dostal do pěkné šlamastiky. Než našel nástupce za Karla Brücknera, trvalo mu to pod taktovkou Vlastimila Košťála čtyři měsíce, nyní má necelé dva. K tomu ale i expertní skupinu.

„Bude v ní zástupce Trenérské rady, Unie českých fotbalových trenéru, Technické komise, oba místopředsedové Vacek s Kubíčkem a zástupce ligy,“ prozradil předseda ČMFS Pavel Mokrý.

Skupina bude fungovat pouze jako poradní orgán, definitivní rozhodnutí bude stejně ležet na výkonném výboru. „Určitě nehledáme trenéra na jeden zápas,“ vzkázal Mokrý, že nepůjde jen o záskok na přátelské utkání s Maltou.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud