6. prosince 2009 • 21:47

Brabenec: V týmu je zcela nová atmosféra

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výrazné oživení zaznamenal po příchodu nového trenéra Vladimíra Jeřábka útočník Komety Brno Kamil Brabenec. V dnešním duelu s Třincem zaznamenal Brabenec dvě branky a výrazně se svým výkonem podílel na nečekaném vítězství posledního týmu extraligy 4:2.



"V týmu je po příchodu nových trenérů zcela jiná atmosféra. Mnohem živější," pochvaloval si po zápase Brabenec, který hledal obtížně slova pro pojetí trenéra Jeřábka.

"Asi se to dá nejlépe vyjádřit slovy, že je postižen hokejem. Všechno nesmírně prožívá v pozitivním slova smyslu. Je impulzivní, snaží se chyby vysvětlit hned, když se stanou. Dříve se k tomu dva dny nikdo nevrátil a potom se všechno řešilo za pochodu," dodal Brabenec, který si pochvaluje současný profesionálnější přístup.

Kometa si doma poradila s favorizovaným Třincem >>>

Na podobný byl zvyklý ve svém předchozím působišti v Českých Budějovicích, kde připomněl podobné zanícení u trenéra Josefa Jandače. Hokejisté Komety mají po necelém týdnu pod novým vedením více rozborů své hry na videu, změnili taktiku, přestavěli útoky.

"Je to v průběhu týdne rozdíl. V Kladně jsme v pátek odehráli vynikající první třetinu. Druhá byla katastrofa, ve třetí polovina dobrá," vrátil se Brabenec k předcházejícímu důležitému duelu a bodové ztrátě Komety.

Protest brněnských fanoušků se s úspěchem nesetkal >>>

"Dnes jsme odehráli dobře celý zápas. Škoda jen zbytečných faulů. Měli jsme hodně vyloučených a Třinec využil dvě přesilovky. Ale po dobrém výkonu jsme vyhráli. Snad to půjde takhle dál," přál si Brabenec.

Situaci Brňanů nevidí ještě naprosto beznadějně, neboť do konce základní části soutěže chybí ještě 21 kol. "Když to vezmeme objektivně, tak o play off pochopitelně uvažovat nemůžeme. Ale v play out je také ještě sousta zápasů, kde se dá uhrát hodně bodů tak, abychom nebyli poslední," nastínil brněnský útočník optimističtější vyhlídky po dnešním vítězství.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud