6. prosince 2009 • 15:57

Kometa si doma poradila s favorizovaným Třincem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté posledního týmu tabulky Komety Brno se dnes po čtyřech zápasech bez bodu dočkali v 31. extraligovém kole vítězství nad Třincem 4:2. Domácímu týmu výrazně pomohl k výhře dvěma góly útočník Kamil Brabenec. Obě branky Třince zaznamenal při přesilovkách Ladislav Kohn.



Brňany hned v úvodu zápasu přibrzdilo v náporu vyloučení obránce Mojžíše. Třinec se ale v přesilovce neprosadil, naopak Kometě se podařilo po úspěšně odehraném oslabení skórovat, když po akci Humla s Jaroslavem Svobodou z bezprostřední blízkosti poslal kotouč do sítě Brabenec.

Hlasy trenérů
Vladimír Jeřábek (Brno):
"Chtěli jsme hrát s takovým nasazením jako v Kladně první třetinu. Jsem rád, že nás nepoložil vyrovnávací gól soupeře tři sekundy před koncem první třetiny.

Dokázali jsme hrát celý zápas s vysokým nasazením. Náš výkon byl podpořen i štěstím. Jsem rád, že se nám podařilo v závěru přidat čtvrtou branku a tím jsme měli klid do koncovky."

Pavel Marek (Třinec):
"Výkon našeho týmu a přístup některých klíčových hráčů mě rozčaroval. Měli by tým táhnout a přitom se podíleli na prohře. Musíme se zamyslet nad jejich dalším účinkování v týmu.

Pokud chceme hrát na špici tabulky, tak musíme podávat mnohem lepší výkony. Za dnešní výkon dostanou hráči pokutu."


Hosté sice byli pilnější v zakončení, nedokázali si ale poradit s výborně chytajícím brankářem Trvajem. Ten kapituloval až tři sekundy před koncem prvního dějství při soupeřově přesilovce. Obránce Zíb naznačil od modré čáry střelu, kterou ale pohotově zaměnil za nahrávku na vedle branky číhajícího Kohna. Pro něj už nebylo problémem poslat kotouč do sítě.

Vyrovnávací branka do šatny hodně nabourala herní pohodu domácích hokejistů, kteří se trápili. Jejich křečovitost vyvrcholila při 88 sekund dlouhé přesilovce pět na tři při vyloučení Bonka, po němž zamířil na trestnou lavici na čtyři minuty za zranění brněnského útočníka Vondráčka i Kohn.

Z početní výhody sice Bičánek trefil tyčku, ovšem k dalšímu nebezpečnějšímu ohrožení brankáře Duby se domácí hokejisté nedostali. Kombinovali nepřesně v rozích kluziště, ale do střeleckého prostoru se zbytečně složitou hrou takřka nedostali.

V závěru druhé třetiny zasedl na čtyři minuty na trestnou lavici třinecký Martin Růžička. Přesilovka Brňanů se změnila v trápení se šťastným koncem. Dlouho se vůbec nemohli dostat do útočné třetiny a nespokojení diváci už začali pískat, ale 15 sekund před přestávkou se střela obránce Nováka od modré čáry odrazila od brankáře Duby k volnému Humlovi, jenž kotouč pohotově vrátil do sítě.

Protest brněnských fanoušků se s úspěchem nesetkal >>>


V úvodu třetí části dostal Třinec svého soupeře pod tlak, Brňané v obraně nestíhali, hráli nečistě a nabídli Třinci i dvě přesilovky. Při první zahrozil obránce Zíb dělovkou od modré čáry, po níž se kotouč otřel o horní tyčku. Při druhé početní výhodě hosté vyrovnali po takřka podobném signálu jako v první třetině.Po Růžičkově přihrávce přes útočné pásmo opět skóroval Kohn tvrdou ránou bez přípravy pod horní tyčku.

Souhrn kola >>>

Tentokrát ale stačila Kometa bleskově odpovědět. Z rychlého protiútoku Dlouhý našel najíždějícího Dopitu, proti jehož střele bez přípravy nestačil Duba reagovat. V závěru ještě dvě minuty před koncem přidal po chybě obrany Třince čtvrtý gól Brabenec a koncovku zpestřil pěstní souboj Zubíčka s Tomasem.

Brabenec: V týmu je zcela nová atmosféra >>>

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 5. Brabenec (J. Svoboda, Huml), 40. Huml (J. Novák, Erat), 50. Dopita (R. Dlouhý, J. Novák), 58. Brabenec (Dopita) - 20. Kohn (Zíb, M. Růžička), 47. Kohn (M. Růžička, Zíb). Rozhodčí: Hribik, Polák - Guth, Rittich. Vyloučení: 8:10, navíc Zubíček - Tomas oba 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 6927.

Sestavy:

Brno: Trvaj - Bičánek, Houdek, Mojžíš, Zubíček, J. Novák, Ovčačík - Varaďa, Dopita, R. Dlouhý - Erat, Šindel, Vondráček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Ludvík, R. Procházka, Selingr. Trenéři: Jeřábek, Lubina a Trličík.

Třinec: Duba - Zíb, Hrabal, Malec, Seman, Cartelli, Výtisk, Lojek, Andersons - M. Růžička, Polanský, Kohn - Martynek, Peterek, D. Květoň - Tomas, Bonk, V. Polák - Hampl, Kanko, Podešva. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud