Jakub Hlaváč
27. listopadu 2009 • 19:56

Strakův hattrick potopil Kladno

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co by si bez něj Plzeň počala… Martin Straka prostě válí. Dokazuje to znovu a znovu, naprosto neúnavně. To on udolal bojovné Kladno, díky jeho hattricku brali Plzeňští ze souboje s houževnatým soupeřem tři body. Středočeši čtyřikrát vedli, kapitán domácích třikrát odpověděl.



Za stavu 4:4 navíc připravil palebnou pozici pro Tomáše Vlasáka, který vstřelil vítěznou branku.

Byl to zápas dvou výjimečných mužů v modrobílém domácím dresu. Straka s Vlasákem byli nezastavitelní. Kladenští se mohli přetrhnout, aby ofenzivní hračičky udrželi mimo dostřel své svatyně. Ale všechno bylo marné. Klíčovou misi nezvládli a ztratili duel, ve kterém měli čtyřikrát navrch. Nutno ale dodat, že produktivní duo bylo i u inkasovaných gólů.

Vlasák o Klubu střelců: Každý mi to připomínal >>>

A to vůdce domácích notně štvalo. Oslavovat hattrick, třetí v extraligové kariéře? Děkovat spoluhráčům za skvělé přihrávky, užívat si pocit hrdiny večera? Takový Straka není. První je u něj pocit zodpovědnosti. „Se zápasem opravdu nemůžu být spokojený,“ lehce šokoval po utkání. „Byl jsem u všech branek, co jsme dostali. To není možné. Je to špatně a nechtěl bych, aby se to opakovalo,“ durdil se.

„Co se mých tref týče, tak jsem jenom vrátil, co jsem ztratil,“ pokračoval v sebekritice. Jenže ta nebyla úplně oprávněná. Byl to Straka, kdo Kladno zdeptal. O tom nemůže být debat. „My jsme se na Martina samozřejmě připravovali. Vždyť na něm stojí celá hra Plzně. Ale bohužel jsme ho neubránili a doplatili na to,“ bědoval Petr Kasík, asistent trenéra hostí.

A jak, že Straka skóroval? Jako správný střelec ze všech možných míst. První střelu umístil švihem pod vyrážečku Miroslava Kopřivy, podruhé pálil po ideálním Vlasákově pasu do odkryté klece. Do třetice se prosadil tečí na brankovišti.

Souhrn kola >>>

Tak ještě jednou, jaké pocity má hokejista po podobném výkonu? „Je to hezký dávat góly, to jo. Ale cennější je nedostávat je. Kdybych nedělal chyby, tak jsme možná mohli jsme nemuseli dávat pět branek, ale stačily by nám dvě. Já jsem se spíš styděl a jsem rád, že jsem mohl odčinit co jsem zpackal,“ vedl si Straka neodbytně svou.

Musíme tedy přidat další důkaz jeho výjimečnosti. Minulý pátek si v utkání s Litvínovem natáhl vazy v koleni. Běžný smrtelník by musel být minimálně týden v klidu, zraněné místo by dostal zakázáno zatěžovat.

To mistr světa z vídeňského šampionátu konaného v roce 2005 naskočil do hry po třech dnech pauzy. „Už je to lepší, nestěžuji si,“ prohodil včera. Dobrá zpráva. Pořád žije naděje, že se Straka rozhodne posílit reprezentaci pro únorové olympijské hry ve Vancouveru. On sám o tom zatím hovořit nechce.

Slavné jubileum oslavil další plzeňský matador. Tomáš Vlasák se vítěznou brankou dostal na číslo 250 co se týče gólů vstřelených v extralize (207) a reprezentaci (43). Stal se tak 53. členem Klubu hokejových střelců deníku Sport. „To je takový bonbónek za naší výhrou,“ usmál se Straka. „Jsem moc rád, že to byl gól, který zařídil vítězství,“ gratuloval si Vlasák.

HC Plzeň 1929 - HC Geus Okna Kladno 5:4
(1:1, 2:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Straka (Vlasák, Jiří Hanzlík), 31. Adamský (Vampola, Modrý), 35. Straka (Vlasák), 47. Straka (Benda, Vampola), 53. Vlasák (Straka) - 9. Bělohlav (Šinágl), 26. Horna (Kuchler), 31. Kuchler (Tročinský, Stieler), 36. Frolík (Kalla).
Rozhodčí: Hradil, Kubeš - Guth, Rittich.
Vyloučení: 4:5. Využití: 3:0.
Diváci: 6624.

Plzeň: Pöpperle - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benda, Modrý, Benák, Dresler, O'Brien - Vostřák, Straka, Vlasák - Kracík, Vampola, Tvrdík - Hvila, Jan Kovář, Adamský - Scofield, M. Heřman, Dvořák.
Kladno: Kopřiva - Trončinský, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, D. Růžička, J. Dlouhý - Horna, Branda, M. Procházka - Valský, Šinágl, Bělohlav - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud