27. listopadu 2009 • 22:10

Vlasák o Klubu střelců: Každý mi to připomínal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trojnásobný mistr světa Tomáš Vlasák se v pátek stal 53. členem Klubu hokejových střelců deníku Sport. Svou 250. brankou v součtu v nejvyšší soutěži a české reprezentaci navíc rozhodl o výhře Plzně v 28. kole extraligy nad Kladnem 5:4, takže měl dvojnásobný důvod k radosti.



"Téhle ankety si moc vážím, protože člověk musí nastřílet góly a jediný, kdo mu k tomu může pomoci, jsou spoluhráči. Nejsou tam žádné další vlivy. Nikdo to nehodnotí a záleží to na samotném hráči. Já děkuji spoluhráčům a jsem rád, že jsem se tam dostal," řekl po utkání novinářům Vlasák.

Čtyřiatřicetiletý útočník si jubilejní trefu připsal při přesilovce v 53. minutě, kdy se z prostoru levého kruhu trefil přesně do pravého horního rohu branky. "Martin Straka mě krásně našel, a že byl gól vítězný, je takový bonbónek. Samozřejmě jsem rád, že to mám za sebou," oddechl si Vlasák, že se čekání nijak dlouho neprotahovalo.

Klub hokejových střelců očekává další členy >>>

Levé křídlo prvního útoku Západočechů si vzápětí po zaznamenání branky dojelo pro kotouč, aby si ho mohlo na památku schovat. "Mám doma takový pokojíček trofejí a dresů, takže tam bude jeho místo," plánoval si Vlasák, který čekal na jubilejní zápis pouze jeden zápas, přesto již pociťoval mírnou nervozitu.

"Věděl jsem o tom. Už minule v Brně jsem měl hodně šancí, ale chtěl jsem to až moc. Pak jsem si řekl, že se musím uklidnit, že to přijde. Že to vyšlo dnes, je super. Víte, jak to je. Každý mi to připomínal, a teď už je to za mnou," prohlásil druhý nejproduktivnější hráč Plzně.

Tomáš Vlasák Tomáš VlasákFoto Pavel Mazáč SPORT


Zkušený technický hráč si zahrál ve všech ceněných evropských ligách a poznal i NHL. Do Klubu střelců se mu ale z ligových soutěží započítávají pouze branky dosažené v Litvínově, Slavii a v současném působišti Plzni.

Bývalý reprezentant zavzpomínal i na svůj vůbec první gól. "Bylo to v Budějovicích a konkrétně Edovi Turkovi mezi nohy," vrátil se k ročníku 1993/94 Vlasák, jenž tehdy působil na severu Čech v Litvínově.

Za nejdůležitější zásah kariéry ale po dlouhém rozmýšlení označil reprezentační branku z finále mistrovství světa v roce 2000 v Petrohradu. "Když bych měl jeden vybrat, tak asi ten. Byl důležitý, protože byl z vyhraného finále. Vzpomínám si, že jsem měl krásný pocit a byl jsem rád, že jsem ho v reprezentaci dal," řekl Vlasák, kterému se příliš nechtělo plánovat, kolik branek ještě ve své kariéře přidá.

"Necháme to zatím, jak to je. Teď to neřeším. Především děkuji spoluhráčům. Určitě je čeká nějaká svačina," vykroutil se z odpovědi odchovanec pražské Slavie, který hrál i za finskou Hämeenlinnu, v NHL za Los Angeles i na farmě v AHL za Lowell, ve Švýcarsku za Ambri/Piottu, v Rusku za Omsk a Kazaň a také ve Švédsku za Linköping.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud