13. listopadu 2009 • 20:32

Sparta jede. Po smršti v závěru zničila Litvínov

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty pod vedením dvojice Volek - Holaň hrají jako vyměnění. S Litvínovem sice na domácím ledě po dvou třetinách prohrávali 2:3, třígólovou smrští v závěrečném dějství si ale připsali třetí vítězství ve třech zápasech.



Vítěznou domácí premiéru novým koučům, kteří nahradili Pavla Hynka a Františka Výborného, zařídili především Ondřej Kratěna a Petr Ton.

Kratěna si před slušnou návštěvou 7 621 diváků připsal tři body za dvě branky a jednu asistenci, Ton dovršil výhru dvěma góly.

Hlasy trenérů

"Byl to pro nás náročný zápas. Po delší pauze je to navíc vždycky pro hráče takové zvláštní, protože tréninky nenahradí zápas. Vstup do zápasu jsme měli fantastický, po hrubkách Litvínova jsme se dostali ke kotoučům, ale bylo to naším dobrým pohybem a důraznou hrou.

Soupeř stále dotahoval, ve druhé třetině jsme absolutně vypadli s tempa, hra byla rozháraná a výsledkem toho byl gól v jejím závěru. Do závěrečné části jsme šli s tím, že máme sílu, abychom výsledek otočili, což se také potvrdilo.

Vyrovnali jsme hned v přesilové hře, pak začal úřadovat Petr Ton, ale musíme pochválit všechny hráče za obětavý výkon. Vypadli nám před zápasem Látal a Hrdel, Podlešák je vyřazen na delší dobu, proto jsme hráli na tři pětky a stálo nás to určitou porci sil."

Jiří Kučera (Litvínov):
"Za šedesát minut jsme vytvořili tolik hrubek, že jich bylo na jeden zápas opravdu hodně. Když vezmu první dva góly Sparty, tak Ondra Kratěna dostal takové přihrávky, že by je nedostal ani od vlastních beků.

Na druhou stranu byl stav 2:2 po první třetině pro nás milosrdný. Do třetí třetiny jsme šli za stavu 3:2 pro nás, ale vytvořili jsme zase takové minely, že výsledek byl takový, jaký byl. Je to škoda, protože jsme nehráli špatně, ale bohužel nás osobní chyby srážely."


Sparta slavila už ve 23. vteřině utkání vedení, když Kubát z rohu přihrával křížně před svou branku, což vystihl Kratěna a nedal zblízka střelou nad levé rameno Jaroslavu Hüblovi šanci.

Ve čtvrté minutě bylo sice po Lukešově střele vyrovnáno, ale hned za 80 vteřin využil další zaváhání hostů Kratěna.

Souhrn kola >>>

Pilařovu rozehrávku zblokoval Koreis na útočné modré čáře a Kratěna se opět dostal do sólového úniku, který tentokrát proměnil blafákem do forhendu.

Litvínov odpověděl v 11. minutě při vyloučení Vydareného. Jánský předtím ještě trefil tyč, ale Viktor Hübl už zamířil přesně. Po vyloučeních Skuhrovce a Pilaře hráli domácí minutu v pěti proti třem, ale Výborný zamířil jen do tyče a Ton zblízka Jaroslava Hübla neprostřelil.

V závěru úvodního dějství měli v další přesilovce Severočechů šance Lukeš a Jánský, jenže neuspěli.

Sparťané se bránili úspěšně v oslabení i čtyři minuty v úvodu druhého dějství, šancí ale na obou stranách oproti úvodní části ubylo. Ve 27. minutě se sice chystal v slibné pozici ke střele Lukeš, ale akci přerušil ofsajd. V 33. minutě mohl při Vopatově trestu dovršit po Langhammerově přihrávce osamocený Kratěna hattrick, ale Jaroslav Hübl skvělým zákrokem svůj tým podržel.

Litvínov mohl skórovat po Macholdově zaváhání, ale Gerhát po Majdanově přihrávce Cháberu neprostřelil. V 39. minutě však už Litvínov získal vedení, když dostal prostor na pravém křídle Kubinčák a tvrdou střelou propálil sparťanského gólmana.

Sparta však v závěrečné části rychle otočila výsledek. Ve 43. minutě vyrovnal při Vopatově trestu obránce Hanzlík, který tečoval Kratěnovu střelu. Vzápětí kryl Chábera Kubinčákův pokus a ve 45. minutě z mezikruží otočil stav Ton.

V týmu je vnitřní síla, věří Ton >>>


Sparťanský kanonýr navíc hned za 36 vteřin přidal i svou 17. trefu v sezoně, díky které se posunul do čela tabulky střelců extraligy. Unikl po pravé straně v oslabení a po blafáku do bekhendu zavěsil přesně pod horní tyč.

Závěr mohl zdramatizovat Viktor Hübl, ale Cháberu nepřekonal.

Pilař: Na Spartu se budu vždycky rád vracet >>>

HC Sparta Praha - HC Benzina Litvínov 5:3 (2:2, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky:
1. Kratěna, 5. Kratěna (Koreis), 43. Jan Hanzlík (Kratěna), 45. Ton (D. Výborný), 46. Ton (D. Výborný, Gulaši) - 4. Lukeš (Skuhrovec, Jánský), 11. V. Hübl (Kubinčák, Pilař), 39. Kubinčák (V. Hübl, Jenáček). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:9, navíc Vopat, Trávníček (oba Litvínov) oba 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7621.
Sparta: Chábera - Vykoukal, Černošek, Macholda, Jan Hanzlík, Gulaši, Vydarený - Kratěna, Broš, Koreis - Ton, D. Výborný, Hromas - Netík, Langhammer, Ručinský. Trenéři: Volek a Holaň.
Litvínov: J. Hübl - Pilař, Kubát (5. Stříteský), Skuhrovec, Kroupa, Punčochář, Gureň - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Vopat, Trávníček - Majdan, Bojer, Gerhát - Heinisch. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud