13. listopadu 2009 • 22:09

V týmu je vnitřní síla, věří Ton

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanský hokejový kanonýr Petr Ton má obrovský podíl na tom, že jeho tým po trenérské změně získal ze tří zápasů plný počet bodů. Před reprezentační přestávkou zařídil vítěznou brankou výhru v Karlových Varech 2:1 a v Třinci se na úspěšném výsledku 6:3 podílel pěti body za dvě branky a tři asistence.



Dnes proti Litvínovu se pod výhru 5:3 podepsal vítěznou trefou v 45. minutě a hned vzápětí v oslabení přidal i druhý zásah, který jej vynesl do čela tabulky střelců před slávistu Romana Červenku a Petra Sýkoru z Pardubic.

"Po přestávce to nejdříve nebylo z mé strany ideální utkání. Hledal jsem se, nebruslilo mi to... Prostě to nebylo ono," vracel se Ton k úvodu utkání, ale nakonec byl jeho hlavní hvězdou.

Pilař: Na Spartu se budu vždycky rád vracet >>>

"Shodou okolností jsem před gólem na 4:3 už chtěl střídat, ale viděl jsem, že David (Výborný) překonal střední pásmo. Máme to trošku nacvičené, že když se uvolní za bránou, tak mě hledá kolem tyček. Dali jsme tak gól i v Karlových Varech.

"Sparta se po odchodu trenérů Pavla Hynka a Františka Výborného pod novými kouči Davidem Volkem a Milošem Holaněm výsledkově zvedla. Po dvou výhrách před pauzou si tým už věří a výsledkem byl i dnešní tříbrankový obrat v závěrečné třetině.

Sparta jede. Po smršti v závěru zničila Litvínov >>>

"I když to nebylo ve druhé třetině ideální, tak je v týmu větší vnitřní síla a víc si věříme. Neumím si to vysvětlit, ale předtím na nás byla deka, že se nám nedařilo. Teď hrajeme i po nějaké nešťastné brance týmově, nebereme to každý na sebe jako předtím. A i štěstí se nakonec přiklonilo na naší stranu," doplnil Ton.

Sparťanský kanonýr na hattrick prý po dvou slepených gólech nemyslel. "Jen David Výborný to zmínil, když jsme jednou jeli dva na jednoho. Ale myslel jsem jen na to, abychom vyhráli. Dostáváme jako lajna nešťastné góly, třeba v Třinci jsem byl na ledě celkově u osmi z devíti gólů, teď zase asi u polovičky, tak jsem spíš řešil, abychom nedostali další," prohlásil Ton.

Zápas s Litvínovem v pátek třináctého si dnes vychutnal, na pověry mohl ale věřit v lednu 2006, kdy si právě v pátek třináctého zlomil v Litvínově nepříjemně ruku, která jej pak trápila ještě dlouhou dobu.

"Teď s Litvínovem si asi každý vybavil tu nešťastnou událost před necelými čtyřmi lety. Pro nás bylo dobře, že jsme dneska nehráli v Litvínově," naznačil Ton, že by se nerad v tento den na severu Čech někdy znovu ukázal.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud