2. října 2009 • 20:20

Sparta deklasovala neškodné Kladno

Autor: Miroslav Grossmann
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Včerejší utkání ale asi nějakou dobu uvízne v paměti poražených. Předvedli výjimečně mizerný výkon. První góly, které rozhodly o zápasu, padají nejen na vrub přesné souhře Sparty, ale také fatálně chybující defenzivy Kladna.



Deset předchozích zápasů se sparťané nemohli po zápasech radovat zdaleka tak jako včera. Kladnu přibalili na cestu osmigólovou nadílku. Hosté předvedli katastrofální výkon a neměli proti holešovickému válci šanci. Vyhořeli 1:8 a potvrdili svoji děsivou bilanci na hřištích soupeřů.

Hlasy trenérů
Pavel Hynek (Sparta):
"Dnes se nám podařilo výborně vstoupit do utkání, dali jsme rychlé góly a od toho se vše odvíjelo. Myslím si, že jsme předvedli dobrý výkon. Vysoký počet vstřelených branek ale nepřeceňujeme, dali jsme rychlé góly a pak to tam napadalo.

Jsme rádi, že se nám dařilo, ale po jednom zápase nemůžeme dělat velké závěry. Musíme to potvrzovat v dalších zápasech. Je to dlouhodobá záležitost. Prvních devět kol nás koncovka hodně trápila."

Petr Kasík (Kladno):
"Hodnocení zápasu je ztráta času. Podle výsledku mohu jen říci, že gratuluji domácím k zasloužené výhře. Čím to je, že se nám venku nedaří, to nevím.

Po jednom z minulých zápasů doma jsem tuto otázku dostal. Příprava je stejná, vše je stejné. Ještě v kabině před dnešním utkání jsou všichni nabuzeni, plni euforie a přijdou na led...

Minule jsem říkal, že bude asi muset vedení vypravit autobus s manželkami a snoubenkami, dnes tady byly a vidíte, jak to dopadlo."
Kladno si venku vede opravdu bídně. V šesti zápasech získalo jen dva body. Horší je už jen Kometa. Přitom doma jsou Středočeši téměř stoprocentní.

Proč? To netuší ani Kladenští. „Zeptejte se trenérů. Já to nevím,“ soukal ze sebe František Kaberle, který byl po sparťanském výprasku hodně skleslý. „Kdybychom to věděli, vyvarujeme se toho. Ale cestováním určitě ne. Máme to na Spartu tři čtvrtě hodiny.“

Zkušený obránce uznal, že Kladno podalo proti Pražanům asi nejhorší výkon v sezoně. „Byli lepší a my jsme byli hrozní. Blbě se mi z těch zápasů spí, ale hraje se furt a musí se vždy zapomenout. Týden přemýšlet, proč jsme prohráli, to nic nevyřeší.“

Dvě úvodní trefy byly jako přes kopírák. Přihrávka ze strany napříč hřištěm před odkrytou branku a pohotové sklepnutí do branky.

Že vám to připomíná trénink? Ono to tak skutečně vypadalo. Kladenští hráči budili dojem figurantů. Když dal Tomáš Netík v 8. minutě po přihlížení soupeře na 3:0, vzali si trenéři hostí raději time-out. Nápor nabuzené Sparty to ale zastavilo jen na chvíli.

„Jednou jsem říkal, že vedení asi bude muset vypravit na zápas autobus s manželkami a snoubenkami. Teď tu byly a vidíte, jak to dopadlo,“ hledal i Petr Kasík marně odpověď na záhadu kladenských výkyvů. „Příprava je stejná, vše je stejné. Ještě v kabině před utkáním jsou všichni nabuzení, plní euforie. Pak přijdou na led a viděli jste to,“ dodal asistent trenéra.

Langhammer: Sehráli jsme pohodové utkání >>>

To ve sparťanské kabině vládla po výhře pohoda. Marně pátráte v paměti, kdy Pražané naposledy vyhráli sedmigólovým rozdílem? Od toho dne už uběhly skoro tři roky. 10. října 2006 zvítězili Holešovičtí v Třinci 9:2. Znovu podobně ničili soupeře včera a spokojení diváci jen aplaudovali.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Po dvou gólech dali Jiří Vykoukal a Jakub Langhammer. Ten se vrátil do sestavy po třízápasové pauze kvůli koňaru. „Byl jsem hodně hladový po hokeji. Tak jsem po dvou trénincích skočil rovnou do zápasu. A měl jsem štěstí,“ usmíval se střelec dvou branek.

SOUHRN KOLA >>>

I když Sparta mívá s Kladnem často potíže, tentokrát jí tenhle soupeř pomohl nahoru. „Především je to o tom, že si psychicky odpočineme. Netaháme to do prodlužení, můžeme si dovolit nějakou kličku navíc, nějakou přihrávku,“ přiznal Vykoukal. „Ale nemůžeme z toho žít. Je to jeden zápas, další bude úplně jiný.“

HC Sparta Praha - HC Geus Okna Kladno 8:1 (4:1, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky:
4. Ton (Kratěna), 6. Vykoukal (Ton, D. Výborný), 8. Netík (D. Výborný, J. Hlinka), 17. Langhammer (Látal), 38. Langhammer (J. Hlinka), 42. Vykoukal (Netík, Langhammer), 47. S. Hudec (Koreis), 55. Ručinský (Langhammer, Hromas) - 15. Frolík (Bílek). Rozhodčí: Stricker (Švýc.), Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:6, navíc Eberle (Kladno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 6464.

Sestavy:

Sparta: Chábera - Vykoukal, Gulaši, Macholda, Jan Hanzlík, Černošek, S. Hudec, Mrázek - Ton, Broš, Kratěna - D. Výborný, J. Hlinka, Netík - Látal, Langhammer, Ručinský - Hromas, Koreis, Podlešák. Trenéři: Hynek a F. Výborný
.
Kladno: Kopřiva (21. Cikánek) - V. Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Toman, J. Dlouhý, Trončinský, od 41. navíc D. Růžička - Diviš, Patera, Martin Procházka - Bělohlav, Čurilla, Tomajko - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud