2. října 2009 • 21:23

Langhammer: Sehráli jsme pohodové utkání

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Jakub Langhammer se po třízápasové přestávce vrátil do sestavy pražské Sparty a dnes měl velký podíval na jasné výhře svého celku nad Kladnem 8:1.



Pětadvacetiletý hráč, jenž doposud nasbíral v sezoně pět kanadských bodů, se na nejvyšší výhře Sparty v sezoně a teprve třetí v základní hrací době, podílel dvěma góly a stejným počtem asistencí.

"Jsme rádi, že jsme konečně dali více než šest gólů a zahráli jsme si pohodové utkání," řekl Langhammer novinářům. Návrat do sestavy po týdenní zdravotním stavem vynucené přestávce se mu tak vydařil. "Už mi hokej chyběl. Týden jsme nehrál, ani netrénoval a byl jsem takový zatažený. Jsem ale rád, že jsem něčím přispěl," uvedl.

Kdy se mu podobně v zápase takhle dařilo, si nepamatoval. "Asi v šesté třídě. Už je to hodně dlouho," pousmál se Langhammer, jenž se snažil utkání stejně jako další sparťané užívat. "Hráli jsme do prázdné branky. Takových zápasů v sezoně moc nemáme. Jeden, možná dva. Jsme ale rádi za osm gólů," řekl centr třetí formace domácích, podle kterého o výhře Sparty rozhodl úvod.

Sparta deklasovala neškodné Kladno >>>

Langhammer se poprvé mezi střelce zapsal v 17. minutě, kdy od modré čáry prostřelil Miroslava Kopřivu. "Vystřelil jsem a měl jsem štěstí," řekl. Ještě více mu štěstí přálo při druhém úspěchu. Jeho pokus totiž Kopřivův náhradník Lukáš Cikánek vyrazil a jeden z vracejících se kladenských beků si puk srazil do branky.

"Střílel jsem na vzdálenější tyč a čekal jsem, že to brankář vyrazí. Že to ale půjde do brusle a zpět, s tím jsem nepočítal," přiznal.

Sparťané věří, že se dnešní vysokou výhrou odrazí k lepším výsledkům. "Potřebovali jsme vyhrát. Poslední dva zápasy byly takové mdlé. Teď doufám, že jsme se zvedli," dodal Langhammer.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud