29. září 2009 • 22:42

Hašek: Motivací byl zápas, nikoliv Růžička

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až v 10. kole nové sezony extraligy se Pardubice s Dominikem Haškem v brance dočkaly vítězství na soupeřových kluzištích v základní hrací době. Pro slavného gólmana byl dnešní zápas také příležitostí ukázat se před reprezentačním koučem Vladimírem Růžičkou.



Sám to však jako motivaci navíc nebral. "Nemyslím si to. Samozřejmě, že to člověka napadlo, když jsem o tom třeba četl v novinách, ale nemyslím, že tohle byla ta hlavní motivace dnešního zápasu. Tou bylo konečně vyhrát venku a získat tři body, protože od začátku jsme je ještě nezískali. Už bylo na čase," řekl Hašek novinářům po utkání.

Přestože to tak úvodní dvacetiminutovku nevypadlo, po vypršení hrací doby a vítězství 5:2 mohli být Východočeši velmi spokojení.

Konec smolné série! Pardubice vezou body ze Slavie »

"Ten výsledek je velice pěkný, ale já myslím, že i tu první třetinu jsme byli lepší, bohužel jsem dostal dva góly. Tam jsem si chvilku nesáhl na puk a pak druhá nebo třetí střela, trefil to tam bekhendem od tyčky a do branky, takže po první třetině jsme byli zklamaní, že jsme prohrávali 2:0," vypočítával Hašek.

Souhrn 10. kola extraligy »


I po první třetině a nepříznivém stavu však Pardubičtí věřili, že dokáží zápas zvrátit. "Byli jsme lepší mužstvo i v následujících třetinách, ale tam jsme konečně začali dávat góly a já jsem to zavřel," zmínil Hašek hlavní důvody, které vedly k obratu ve skóre.

Hašek jako kdyby se první třetinu v O2 Areně rozkoukával, od druhé byl již bezchybný a předvedl několik výborných zákroků. Celkem zlikvidoval 30 střel domácích. Pomohly mu však i tyčky za jeho zády po střelách Romana Červenky a bekhendové dorážce Miloslava Čermáka.

"To bylo důležité. To jsou momenty v zápase, které mohou zápas zlomit na jednu nebo druhou stranu. Oni ten gól nedali, my jsme za chvilku snížili a zápas se otočil," připomněl.

V úvodu sezony přiznal, že má na širším kluzišti evropských rozměrů ještě potíže s vykrýváním úhlů. Dnes si vyčítal především první inkasovaný gól z hole Michala Vondrky.

"Je to jak kdy. Když mužstvo vyhrává, tak se cítím dobře, co k tomu víc říct. Vždy se cítím, že jde udělat něco navíc. Třeba si říkám, že ten první gól šel chytit, druhý tam smolně propadnul, ale to patří k hokeji. Někdy nemohu být úplně spokojený, ale hlavně, že jsme vyhráli," uzavřel Hašek.

Fotbal na Facebooku

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud