Jakub Hlaváč
29. září 2009 • 20:49

Konec smolné série! Pardubice vezou body ze Slavie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO - Včera byli soupeři. V únoru mohou na olympijských hrách společně bojovat za Česko. Dominik Hašek a Vladimír Růžička. Dvě legendy. Skvělý gólman a vyhlášený kouč. V extralize první jmenovaný válčí za barvy Pardubic, druhý stojí na lavičce Slavie.



A ve vzájemném souboji byl úspěšnější Hašek, jeho mužstvo vyhrálo 5:2. Reprezentačnímu kouči vyslal svým výkonem jasný vzkaz. Počítej se mnou!

Slavný brankář bez vytáček přiznává, že na duel s Růžičkou už před utkáním pomyslel. „Samozřejmě, že to člověka napadne. Navíc se o tom psalo i mluvilo,“ vykládal spokojeně po zápase. „Ale hlavní motivace to pro mě nebyla, chtěl jsem body,“ dodal se šibalským úsměvem.

SLEDOVALI JSME ONLINE »

Co na to vládce slávistické lavičky, líbil se mu výkon potencionálního strážce branky národního týmu? Těžko hledat odpověď. “Co mám k tomu říct? Co mám k tomu říct? Nebudu k tomu nijak mluvit,“ pronesl značně rozezlen výsledkem zápasu.

A nutno podotknout, že Hašek měl na jeho podobě nemalou zásluhu. První třetinu se trápil. Dostal dva góly, pořádně si nezachytal. „O přestávce jsme byli zklamaní. Já si ani nesáhl na puk a hned první druhá střela jde od tyče do branky,“ vykládal naganský hrdina.

Jenže Pardubice to nezabalily. K obratu je vyburcovaly i dva šťastné momenty. Za Haškovými zády zazněl po pokusech Čermáka a Červenky kovový cinkot tyček. „To bylo hodně důležité. Oni z toho nedali gól, my pak snížili a všechno se otočilo,“ liboval si strážce svatyně Východočechů.

Slávistický obránce Žižka slaví svoji branku
Slávistický obránce Žižka slaví svoji branku


„Oni měli v brance Dominika Haška, po těch dvou inkasovaných brankách chytal opravdu dobře. Už ho nešlo překonat,“ přiznal i obránce domácích Tomáš Žižka. Svatá pravda, zákroky čtyřiačtyřicetiletého muže byly výstavní.

Pardubičtí od poloviny hrací doby na ledě dominovali. Hodně je nakopl kontaktní gól Libora Pivka, který do Nerudovy sítě neomylně tečoval projektil Petra Čáslavi. „Už jsem si z Časiho dělal srandu. On pořád střílí a pořád se nemůže trefit. Tak teď naštěstí trefil mě,“ usmíval se autor dvou gólů. „Myslím, že naše výkonnost se hodně zvedá,“ gratuloval si.

Naopak slávisté byli ze ztráty vedení hodně zdrcení. „Nesmí se nám to stávat. Měli jsme dát gól v přesilovce, ne ho dostat,“ narážel Žižka na precizně provedené trestné střílení Petra Koukala, které bylo nařízeno právě po jeho a znamenalo vyrovnání. „Už jsem neměli sílu s výsledkem cokoliv udělat,“ dodal smutně zkušený bek

HC Slavia Praha - HC Eaton Pardubice 2:5 (2:0, 0:3, 0:2)

Branky a nahrávky:
11. Vondrka (Červenka), 16. Žižka (V. Růžička ml.) - 28. Pivko (Čáslava, Koukal), 32. Koukal z tr. střílení, 34. P. Sýkora, 47. Pivko (Čáslava), 60. Kočí (Špirko).

Rozhodčí:
Hodek, Jebavý - Prchal, Kis. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 6329.

Slavia: Neruda - Kadlec, Vašíček, Roth, Kolařík, Drtina, Žižka - D. Hruška, Beránek, Tomica - Sklenář, Červenka, Vondrka - Branda, V. Růžička ml., Doležal - Micka, M. Čermák, P. Jelínek. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Pardubice: Hašek - Kočí, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Zohorna, Koukal, Starý - Genoway, Somík, Cetkovský - Klejna, Divíšek, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud