7. prosince 2009 • 18:27

Ancelotti kritizuje Čecha: Tohle mohl chytit!

Autor: pj
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

UVNITŘ VIDEO - Uplynulý víkend se Petru Čechovi nevyvedl. Během utkání s Manchesterem City se dopustil dvou chyb, přičemž jedna byla gólová. „Myslím, že si měl Petr počínat lépe,“ uvedl trenér Chelsea Carlo Ancelotti. Zároveň však vyjádřil českému brankáři podporu.



Nad formou Petra Čecha se mluvilo a spekulovalo dlouhé týdny již minulou sezonu. Kritici mu vyčítali špatné vybíhání, odhad a mnoho laciných inkasovaných branek.

Letos naopak začal reprezentační gólman suverénně. Svezl se na výborných výkonech celého týmu a 525 minut držel čisté konto.

Hořkost obdržené branky ochutnal až na půdě Manchesteru City. A hned dvakrát. Navíc si Čech neodpustil dvě zaváhání. Jak k nim došlo?

Chyba první: Čech při výběhu neodhadl let centru. Až moc se soustředil na vyboxování balonu, že se nakonec nechal přeskočit soupeřem. Ten hlavičkoval slibně, akrobatickým kouskem ale hasil celou akci stoper Carvalho.

Chyba druhá: Místo toho, aby Čech zůstal stát a Tevezovu střelu z trestného kopu v poklidu chytil, udělal krok doprava. Proč? Mylně se domníval, že argentinský útočník pošle balon přes zeď. Poté již nestačil zareagovat.

„Špatně jsem si našlápnul na opačnou stranu, než Tévez vystřelil. Pak už bylo pozdě na to přemístit se na druhou stranu tak, abych míč stihnul vyrazit,“ poznamenal Čech na svých oficiálních stránkách.

Trenér Ancelotti k druhé inkasované brance řekl, že si český brankář mohl vést lépe, ale zároveň svou jedničkou nikterak nezatratil.

„Jestli mohl Tevezův kop chytit? Ano. Podle mého názoru brankář musí zůstat u své tyče,“ má jasno italský kouč.

„Ale na druhou stranu si myslím, že Petr v této sezoně chytá velmi dobře. Líbí se mi. Dokonce i dobrý brankář může jednou za čas udělat chybu,“ dodal.

Obdobnými slovy se Ancelotti zastal také záložníka Franka Lamparda, který se stejně jako Čech přičinil na prohře 1:2. V 83. minutě totiž zahodil pokutový kop, což se mu stalo poprvé za poslední tři roky.

Zaváhání „blues“ dokonale využili fotbalisté Manchesteru United, kteří deklasovali West Ham 4:0 a v tuto chvíli ztrácí v tabulce Premier League na první flek jen dva body.

Český gólman si připsal čisté konto.
Český gólman si připsal čisté konto.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud