Ondřej Škvor
23. října 2009 • 12:00

Trenér Bílek: Baroš má problém!

Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čerstvý trenér českého národního týmu Michal Bílek v diskusním pořadu České televize kritizoval reprezentačního útočníka Milana Baroše za jeho chování mimo fotbalové trávníky. „Některé věci, které se staly v minulosti, se už nesmí opakovat," prohlásil kouč.



Baroš dostal během pořadu Na slovíčko od Bílka dva políčky. Ten první, malý, když se moderátor pořadu Ota Černý zeptal trenéra na situaci v reprezentačním útoku.

Čtěte více:
Hašek: Bílek musí nastolit kázeň »
Baroš a spol.: Zapíjeli žal až do rána! »

„Máme tam Tomáše Necida, který je přesně tím hladovým hráčem, kterého potřebujeme. Pak Václava Svěrkoše, Milana Baroše nebo Václava Kadlece, Jana Chramostu, Michaela Rabušice," jmenoval nejzkušenějšího forvarda překvapivě až na třetím místě.

Okolo třetí hodiny reprezentanti naskákali do připravených vozů
Okolo třetí hodiny reprezentanti naskákali do připravených vozů

A pak zaútočil ostrými. „Co se týče fotbalových kvalit, je to mimořádný hráč. Určité problémy ale má v mimofotbalovém životě a to je třeba zlepšit. Jak? Mluvit s ním, apelovat na něj, že některé věci, které se staly v minulosti, se nesmí opakovat," prohlásil Bílek.

Proč Baroše plísnil, když si předchozí Haškův realizační tým, jehož byl Bílek coby asistent součástí, pochvaloval změnu přístupu i chování všech hráčů? To zůstává tajemstvím, víc se kouč k osobě sedmadvacetiletého útočníka nevyjádřil.

Trenér ovšem nehovořil pouze o chování mimo trávníky. „Pokud chceme postoupit na EURO, musí se zlepšit i herní disciplína - mluvím o chování směrem k rozhodčím, žlutých kartách, které jsme i teď v závěru kvalifi kace zbytečně dostávali."

Michal Bílek Michal BílekFoto Sport


I o tom možná hovořil s hráči, které už stačil od úterý oslovit. „Mluvil jsem s Čechem, Hübschmanem, Plašilem, Sivokem. Tito a někteří další, kterým ještě chci volat, budou tvořit kostru týmu," vysvětlil Bílek.

Kromě výše zmíněných útočníků jmenoval několik dalších hráčů, s nimiž do budoucna počítá.

„Výběr, který jsem začal dělat, se skládá z fotbalistů, jako jsou Fillo, Holek, Švec, Papadopulos, Hloušek nebo Dočkal. Právě od něj si poměrně hodně slibuju. Je tady i Limberský, ten sice není úplně mladý, ale v lize si vede dobře a šanci dostane."

Tito hráči se tedy pravděpodobně objeví v Bílkově první nominaci na turnaj v Dubaji. Ale nejenom oni. „Sejdeme se 11. listopadu a druhý den letíme. Chtěli bychom sebou mít co nejsilnější tým včetně Rosického. U něj bude záležet na zdraví," řekl Bílek.

Objeví se mezi pozvanými také Milan Baroš?

 

Vstoupit do diskuse
13

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud