23. října 2009 • 04:59

Hašek: Baroš neměl do hospody chodit

Autor: Blesk Tomáš Pokorný
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě víc zpřísnit kázeň hráčů! To je jeden z prvních úkolů, které šéf fotbalového svazu Ivan Hašek (46) bude požadovat po svém nástupci na lavičce národního týmu Michalu Bílkovi.



Vede ho k tomu i zkušenost z posledního reprezentačního srazu, který čtveřice fotbalistů zakončila nočním tahem v jedné z pražských restaurací. „Takhle si to nepředstavuju," má jasno Hašek!

Čtěte více: Baroš a spol.: Zapíjeli žal až do rána! »

Co říkáte na to, že Blesk přistihl Baroše s Grygerou, Hübschmanem a Jankulovským, jak po posledním zápase proti Irům byli do čtvrt na čtyři v hospodě?
„Nadšený z toho nejsem."

Trenér Ivan Hašek sleduje své svěřence. Trenér Ivan Hašek sleduje své svěřence.Foto Pavel Mazáč SPORT


Baroš pak volal do redakce Blesku. Prý si neuvědomujeme, jaké to pro něho může mít v Istanbulu následky...
„Nemůže se divit, že ho někdo vyfotí. Ať zůstane příště doma a nebude k vám muset volat. Jestli mu to ublíží v Turecku, je to jeho chyba."

Prý od vás měl dostat nějaké ultimátum?
„Všichni mají ultimátum, všichni se musejí umět chovat. A jestli jsou hráči ve tři hodiny ráno někde v hospodě, tak asi odpočatý moc nebudou. Já si to takhle nepředstavuju."

Měl jste možnost o tom s Milanem pohovořit?
„S Milanem je potřeba o tom promluvit. Je to práce pro nového trenéra."

Nastolit kázeň jste měl už vy. Stalo se?
„Pět zápasů jsme měli s Michalem možnost hráče poznat, seznámit se s chodem týmu. Něco jsme opravili, ale ten hlavní řez je nutné udělat teď. Při prvním srazu je potřeba hráčům jasně říct pravidla a ta se musí respektovat."

Co máte konkrétně na mysli?
„Je nutné kompletně předělat disciplinární řád."

Okolo třetí hodiny reprezentanti naskákali do připravených vozů
Okolo třetí hodiny reprezentanti naskákali do připravených vozů

Byl moc benevolentní?
„Ano. Já považuji za nejdůležitější chování na hřišti. Musíme eliminovat věci, že se někdo neumí ovládat, diskutuje s rozhodčím nebo se strká s protihráčem. Stejně jako to, že někdo přijde pozdě na jídlo nebo jinak oblečený. Tady se musí v pravidlech přitvrdit, aby k takovým věcem docházelo co nejméně."

Musel jste během 100 dnů ve funkci kouče řešit nějaké prohřešky?
„Vždycky řešíte nějaké menší problémy, stejně jako ve všech fotbalových klubech. Ale nešlo o nic zásadního."

Vraťme se k Barošovi. Ze zákulisí proudí zprávy, že byl v hospodě už při nedělním volnu po zápase s Polskem. A prý tam měl nějaký incident.
„Víte co, trenér se o všem dozvídá jako poslední... Pokud vím, tak Milan byl s manželkou a dítětem, kteří poprvé od porodu přijeli do Prahy. O té hospodě jsem to zaslechl, ale jsou to jen spekulace."

Byl nějaký termín, do kdy museli být hráči zpět na Štiříně?
„Samozřejmě. A všichni na hotelu v půl desáté byli. Osobně jsem si to zkontroloval. Věděli, že kdyby přišel někdo pozdě, měl by velký problém. Víte co, v nároďáku je 99 procent totálních profíků. Ale stačí jeden a ten může všechno pozitivní zkazit. Proto kdo nebude respektovat pravidla, tak v týmu nebude!"

 

Vstoupit do diskuse
10

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud