20. listopadu 2009 • 16:27

Beckham brání Henryho: Ruku by také nepřiznal

Autor: INT, val
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl několik vteřin, aby se přiznal, že zahrál rukou. Jenže Thierry Henry to neudělal! Lidé ho za to odsoudili a z fotbalového "boha" se rázem stal podvodník. Pro Beckhama však francouzský útočník zůstává hrdinou, nezachoval by se jinak.

 



Jen se zkuste vžít do role francouzského snajpra Thierryho Henryho. V klíčovém utkání jde o všechno. Hraje se prodloužení, miliony lidí nevěří v nic jiného než úspěch týmu a postup na vytoužený šampionát.

Tlak na hráče je nepopsatelný, vždyť jde o miliardy korun a velkou prestiž pro celou zemi. Náhle přijde ruka a gól.

SKANDÁL Francie postoupila podvodem:
Henryho ruka má cenu 30 miliard korun »
Gól po ruce platí. Zápas Francie s Irskem se opakovat nebude »
Francie slaví neprávem, Irové chtějí nový zápas »
Henrymu vyhrožují a přejí mu pomalou smrt »

Stadion je vzhůru nohama, fanoušci po celé Francii prožívají obrovskou euforii a navzájem se objímají. Hráči po sobě skákají a konečně z nich opadá všechen stres a napětí. Zažíváte pocit fotbalové slasti. Jste hrdina, miláček národa.

V té chvíli máte vystoupit z davu radujících se spoluhráčů a gól odvolat! Všechno hodit za hlavu. Je toho vůbec normální člověk schopný?

Samozřejmě se v různých sportovních odvětvích najde mnoho příkladů, kdy se sportovec zachoval ve smyslu fairplay, ale uznejte sami, je rozdíl udělat gesto fairplay před pár diváky v košíkové za stavu 80:50, nebo v momentě, v kterém se ocitl Henry během klíčového utkání mezi Irskem a Francií.

Nejlépe to vystihl anglický reprezentant David Beckham, který se Henryho zastal. "Ale takové věci se ve fotbale prostě dějí. Ať už je to dobře, nebo špatně. Thierryho znám a vím, že není podvodník. Upřímně si myslím, že Thierry neměl v úmyslu takto hrát. Znám ho moc dobře. Je skvělým člověkem i prvotřídním hráčem," řekl pro britský deník The Sun Beckham.

A jak by se zachoval on sám, pokud by se dostal do stejné situace jako francouzský útočník? "Kdo ví, jak by to v takové situaci vypadalo. Hrajete o účast na mistrovství světa. Kolikrát jste v takovém transu, že ani nevíte, co se na hřišti děje. Kolikrát jsem já hrál ve významném zápasu a byl ve vypjatých situacích. Podívám se zpět a říkám si, že nebylo správné, co jsem udělal."


Kauza Thierry Henry

Na výjimečného francouzského útočníka Henryho se po odvetném barážovém utkání, v němž Francie remizovala s Irskem 1:1 a radovala se z postupu, snesla nevídaná kritika. Dvaatřicetiletému forvardovi vyčítají dvojnásobné hraní rukou v prodloužení, po čemž následovala přihrávka před branku a gól Williama Gallase. Ten rozhodl o tom, že namísto Irska pojede do Afriky na světový šampionát reprezentační výběr Francie.


Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud