19. listopadu 2009 • 15:16

Henrymu vyhrožují a přejí mu pomalou smrt

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kontroverzní a neférová branka, díky níž Francie postoupila na světový šampionát, vyvolala nenávistné akce proti Thierrymu Henrymu, který v rozhodující chvíli hrál rukou. „Doufám, že přijdeš o obě nohy a zemřeš pomalou smrtí,“ napsal jeden z mnoha fanoušků.



Henry se rukou dotkl míče pravděpodobně hned dvakrát a po utkání nezapíral. „Upřímně řečeno, byla to ruka. Ale já nejsem rozhodčí. Já jsem to zahrál a on to dovolil. To je otázka pro něj,“ řekl.

S takovým vysvětlením však Henry nepochodil u irských fanoušků, kteří mu od středečního večera nemohou přijít na jméno.

Profilová stránka útočníka Barcelony na serveru sociální a komunikační sítě Facebook se hned po utkání rychle začala plnit nenávistnými a výhružnými vzkazy.

Podvodníku. Doufám, že přijdeš o obě nohy a zemřeš pomalou smrtí,“ napsal dokonce jeden z fotbalových fandů.

Doufám, že Barcelona dostane v Lize mistrů Manchester a O'Shea (irský obránce) ukončí tvoji kariéru. Všechno, čeho si ve fotbale dosáhl, je zapomenuto po jediné ruce," rozlítil se další.

Několik protestujících se rozhodlo bojkotovat produkty značky Gillette, jíž je Henry marketingovou a reklamní postavou.

Zkur… podvádějící bastarde,“ přitopil pod kotlem fanoušek, který navíc není Ir.

Thierry si pomohl rukou a přihrál na rozhodující gól.
Thierry si pomohl rukou a přihrál na rozhodující gól.

Irský ministr spravedlnosti Dermot Ahern už vyzval národní fotbalový svaz, aby podal u FIFA proti výsledku oficiální protest.

Pokud výsledek zůstane, podpoří to názor, že když budete podvádět, tak vyhrajete,“ uvedl ministr Ahern.

Sporný okamžik se stal středem pozornosti médií a vyvolal srovnání s pověstnou "Boží rukou", jíž Argentinec Diego Maradona na mistrovství světa v roce 1986 v Mexiku vyřadil Angličany.

Co se stalo?
VIDEO: Francie postoupila neprávem »

Irové se cítí být poškozeni. Kapitán Robbie Keane dokonce obvinil předsedu FIFA Seppa Blattera a francouzského předsedu UEFA Michela Platiniho, že chtějí mít na mistrovství světa raději Francii než Irsko.

„Teď spokojeně tleskají. Platini tady sedí na mobilu a píše si s Blatterem. Oba jsou nadšení z výsledku, že Francie postoupila,“ prohlásil bez servítek.

Irský tisk kvůli inkriminované situaci překypuje hněvem. Deník Evening Herald napsal o utkání pod titulkem "Loupež se zbraní v ruce", zatímco Examiner ocenil "monumentální výkon Irů" a uvedl, že ve sportu se sotva najde mnoho smutnějších momentů než závěr pařížského utkání.

Podle Irish Independent šlo o "ohromnou nespravedlnost pro chlapce v zeleném, když rozhodčího kiks poslal Francouze do Jižní Afriky". „Byli okradeni v nastaveném čase po nejlepším výkonu irského týmu za mnoho let,“ dodal list.

The Irish Times napsaly o "zrádném Henrym" a jeho podvodu. „Byl to okamžik připomínající Maradonu. Diego ho nelitoval, ale Henry bude muset s tímto okamžikem na svém svědomí žít do konce života,“ dodaly Irish Times.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud