5. září 2009 • 20:00

Analýza: Co se na Slovensku (ne)povedlo

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěli výhru, ale nakonec jsou rádi za remízu. Českým fotbalistům vzaly šanci na tři body hrubé chyby. Zklamáním byl i výkon Kollera. Naopak potěšil gól Baroše, který udržel český tým ve hře o šampionát.



Co se nepovedlo

Nasazení Kollera
Do reprezentace se vracel s nálepkou muže, který pozvedne českou ofenzivu. Jenže v Bratislavě se trápil. Do zakončení se prakticky nedostal. A v 55. minutě byl raději vystřídán. „Měl to těžké. Vystřídali jsme ho, protože jsme chtěli hrát více po zemi. Ostatní to neustále svádělo k nakopávání dlouhých balonů,“ řekl po utkání trenér Ivan Hašek.

Hodnocení po Slovensku: Nejhorší byli Grygera, Jankulovski a Koller »

První inkasovaný gól
Je škoda, že národní tým vždy obdržel branky po hrubých chybách a pak musel dotahovat. U prvního gólu zaváhala celá obranná čtveřice. Když Slovák Vittek nacentroval z levé strany před Čechovu branku, obránce Jankulovski najednou bránil dva útočníky Hološka a Šestáka. Ten druhý – zcela osamocen – skóroval.

Plašilova chyba
Měl převzít roli klíčového záložníka namísto zraněného Tomáše Rosického, jenže zklamal. Ve snaze zahájit rychlý protiútok zbytečně ztratil před vlastní šestnáctkou míč a následně po faulu na Zabavníka zařídil pro Slovensko pokutový kop.


Co se povedlo

+ Milan Baroš
Bylo překvapením, že útočníka istanbulského Galatasaraye nepostavil kouč Hašek od první minuty. O to větším pokladem byl pro českou reprezentaci v 83. minutě. Po rohovém kopu se se štěstím dostal k míči a srovnal stav na 2:2. Prostě věděl, kde měl stát.

Souhrn: Bojovali, ale remíza je málo >>>

+ Překvapení jménem Pudil
Asi nikdo nečekal, že by se v základní sestavě mohl objevit levonohý záložník Daniel Pudil. Ovšem trenéři národního týmu na něj vsadili. A vyplatilo se. Bývalý hráč Liberce a pražské Slavie vstřelil první branku českého mužstva.

+ Morálka týmu
Český tým inkasoval dvakrát po zbytečných chybách, přesto se dokázal semknout a vždy skóre dotáhnout. Utkání na Slovensku ukázalo, že Ivan Hašek vnesl do kabiny pozitivního ducha. Smůla, že v sobotu večer nepomohl k vítězství.

Pořádí Týmy Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
1. Slovensko 7 5 1 1 19:8 16
2. Severní Irsko 8 4 2 2 13:7 14
3. Polsko 7 3 2 2 19:8 11
4. Slovinsko 7 3 2 2 10:4 11
5. Česko 7 2 3 2 8:6 9
6. San Marino 8 0 0 8 1:37 0

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud