Pavel Hartman
6. září 2009 • 01:14

Nejhorší byli Koller, Grygera a Jankulovski

Autor: Pavel Hartman, spo
Vstoupit do diskuse
23
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

HODNOCENÍ - Nepříjemné zjištění utkání na Slovensku je, že tradiční opory důležitý zápas nezvládly. Koller, Grygera a Jankulovski... Naopak potěšili hráči jako Pudil a Hübschman, s nimiž se v základní sestavě původně příliš nepočítalo.



Hodnocení hráčů je na stupnici od 1 do 10, přičemž nejlepší známkou je 10.

PETR ČECH 5
První střela na něj šla až po dvaceti minutách, ale všem zatrnulo. Zdálo se, že Hološkova rána mu podklouzne pod tělem. Jenže pak už chytal spolehlivě. Ale žádný kouzelný zákrok tentokrát nevytáhl.

ZDENĚK GRYGERA 3
Jeho hra byla vyčpělá. Do přestávky se téměř nedostal k náběhu směrem vpřed. Dozadu měl rychlostní problémy. Předvedl ošklivý faul na Vitteka. V osobním soubojích se nechával lehce přehrát. Zkrátka na špičkovou mezinárodní úroveň tohle není.

Analýza: Co se na Slovensku (ne)povedlo »

TOMÁŠ SIVOK 6
Překvapení v sestavě, společně s Kadlecem si zkusili jen poločas proti Belgii. Ale zvládl to slušně. Ve vzduchu nechyboval. V rozehrávce mohl být občas rychlejší. Předvedl jedno zaváhání, které však napravil parťák Kadlec.

MICHAL KADLEC 6
Jeho zařazení na místo vedle Sivoka vyvolalo úžas. Ve Spartě i v Leverkusenu je vedený jako levý bek. Tenkrát z něj Hašek udělal svátečního stopera. Asi kvůli jeho rychlostním schopnostem. Rozhodně nepropadl.

rozcestníkFoto Blesk.cz

MAREK JANKULOVSKI 3
V poslední době pro něj v reprezentaci platí stále totéž: už absolutně nemá takový drajv, kterým kdysi „větral“ levou stranu. Navíc nestíhá v obranné fázi. Když se proti němu rozběhl mladý Weiss, neměl nárok. Přeletěl za něj centr, z něhož padl slovenský gól.

JIŘÍ ŠTAJNER 5
Role pravého krajního záložníka mu není vlastní. Ale vzal ji stejně jako proti Belgii velice poctivě. Střídal světlé okamžiky se slabšími. Těch druhých bylo více. Po skrumáži ve vápně měl na kopačce gól, ale pálil ze šesti metrů mimo. Ale přihrál na gól.

Kvalifikační matematika: Naděje na postup žije, dokonce i na první místo »

DAVID JAROLÍM 4
Stále stejná písnička. V Hamburku září, jenže oblékne národní dres a je poloviční. Když mohl akci zrychlit, nezrychlil ji. Přitom stačilo mnohdy udělat dva tři svižné kroky. Jednou výstavně zariskoval, když hloupou kličkou ztratil míč před vápnem.

TOMÁŠ HÜBSCHMAN 7
Po letech si v reprezentaci opět zahrál velký zápas. Nezamávalo to s ním. Prostor před stopery „čistil“ celkem spolehlivě. Balony odebíral konstruktivně. Snažil se rychle pracovat s míčem. Počínal si dobře.

Souhrn: Češi bojovali, ale remíza 2:2 je málo! »

JAROSLAV PLAŠIL 5
Přestup do Bordeaux mu očividně prospěl. V utkání s Belgií byl nejlepší na hřišti a včera na to úspěšně navázal. Hýřil aktivitou, dřel v defenzivě. Navíc velmi dobře rozehrával standardní situace. Jenže reputaci si pokazil zbytečným penaltovým faulem.

DANIEL PUDIL 7
Také jeho zařazení do „základu“ mnozí nečekali. Jeho to však nezaskočilo, zpočátku ho bylo v prostoru levého křídla plno. Ani postupem času nepolevoval. A když se ocitl ve stoprocentní šanci, předvedl chladnokrevnou koncovku.

JAN KOLLER 3
Byl považován za mesiáše, jenž spasí český tým. Jako by ho však tento tlak svázal. Ve vzduchu prakticky nevyhrál souboj, na zemi kazil i lehké přihrávky. Prožil nevydařený večer, který skončil střídáním už po 55. minutách.

Končím! Už na to nemám, řekl Koller »

MILAN BAROŠ 6
Střídal v 55. min. Kollera a přinesl oživení. Hbitý pohybem hned po příchodu na hřiště rozjel slibnou akci. Byl nebezpečný, protivníci ho zastavovali jedině faulem. Odměnou za aktivitu mu byl gól na 2:2.

TOMÁŠ NECID a VÁCLAV SVĚRKOŠ neodehráli pro hodnocení dostatečný počet minut.

Pořádí Týmy Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
1. Slovensko 7 5 1 1 19:8 16
2. Severní Irsko 8 4 2 2 13:7 14
3. Polsko 7 3 2 2 19:8 11
4. Slovinsko 7 3 2 2 10:4 11
5. Česko 7 2 3 2 8:6 9
6. San Marino 8 0 0 8 1:37 0

 

Vstoupit do diskuse
23

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud