Jonáš Bartoš
12. května 2009 • 16:00

S Frantou bude prča, tvrdí Vízek

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Názory fotbalových expertů se ohledně nového trenéra Františka Straky liší. „Straku si přáli fanoušci, pro mě to překvapení není,“ říká Vladimír Táborský. „Výkonný výbor si snad dělá srandu, nechápu, proč nezvolili Uhrina,“ diví se Ladislav Vízek.



Zvolení Františka Straky pořádně rozlítilo fotbalového internacionála Ladislava Vízka.

„Nechápu, proč výkonný výbor nerespektoval rozhodnutí expertní skupiny, která doporučila Dušana Uhrina staršího. Nejdříve sestaví komisi a pak zvolí někoho jiného. Dělají si z nás akorát srandu,“ neskrýval rozhořčení.

Bývalý reprezentant se divil, že Straka nabídku trénovat reprezentacei vůbec přijal. „Proti Frantovi nic nemám, ale nevím, co si od toho slibuje. Snad, že ho ve funkci nechá i nové vedení."


Budoucnost národního mužtva pod vedením nového trenéra bere s nadhledem. "Sice na mistrovství nepostoupíme, ale aspoň bude s Frantou prča,“ smál se do telefonu Vízek.

Podle někdejší opory Dukly Praha mělo na lavičku české reprezentace přijít duo Uhrin, Komňacký, jak doporučovala expertní skupina sestavená svazem. „Pro utkání s Maltou to bylo ideální řešení, oba dva jsou uznávanými trenéry s velkými zkušenostmi.“

Vízek by zvolení trenéra, který by českou reprezentaci provedl zbytkem kvalifikace, nechal až na novém vedení svazu, které vzejde z červnových voleb.

„Pokud se stane předsedou Ivan Hašek, jako trenéra by si k sobě mohl vzít Karla Jarolíma. Ve Štrasburku jim to spolu kdysi fungovalo.“

Archív ArchívFoto Archív


Strakovo jmenování koučem české reprezentace naopak nepřekvapilo spolukomentátora České televize a bývalého trenéra Vladimíra Táborského.

„Podle vaší ankety si fanoušci Strakovo zvolení přáli, pro mě to není nic neočekáváno.“

Blíže se k novému trenérovi národního mužstva odmítl vyjadřovat. „Já budu hodnotit až trenéra, který povede reprezentaci na delší období. Jmenování Františka Straky považují za dočasné rozhodnutí.“

K volbě Straky se vyjádřil i František Komňacký, kterého expertní skupina výkonnému výboru doporučila jako asistenta k Dušanu Uhrinovi staršímu.

„Jako zklamání to určitě neberu. Možnost, že výkonný rozhodne jinak, byla zhruba padesátiprocentní. Komise, co mě doporučila, byla pouze poradním orgánem a každý může hlasovat, jak chce.“

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud