7. května 2009 • 11:13

Macela: U nás by chtěli sudího zastřelit!

Autor: Jiří Šidliák
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minimálně dvě penalty měl v semifinále Ligy mistrů odpískat ve prospěch fotbalistů londýnské Chelsea norský rozhodčí Övrebö. „Po faulu na Drogbu i ruce v šestnáctce se měly kopat pokutové kopy,“ mají jasno experti oslovení redakcí deniksport.cz.



Šéf českých sudích Luděk Macela by navíc v obou případech uděloval i červenou kartu: „Pokud by to tam ten hráč rukou nechytil, Anelka šel do vyložené šance, jasná červená!“

„I kdyby se ruka posuzovala jako neúmyslná, byla hodně daleko od těla. Hráč navíc jasně změnil směr letu míče. To měla být penalta,“ přidává se předseda pravidlové komise ČMFS Jiří Kureš.

Oba zápas sledovali v televizním přenosu a nestačili se divit. „Udělat toto rozhodčí u nás, tak má pozastavenou delegaci na hodně dlouhou dobu...,“ nastínil Macela.

„Jsem moc zvědavý, co s tím udělá UEFA. Stát se to u nás v zápase Kladno-Brno, tak všichni píšou, ať sudího zavřeme, odstřelíme a celou naši komisi rozhodčích rozpustíme. Přitom toto je semifinále Ligy mistrů,“ doplňoval v nadsázce šéf českých rozhodčích.

Michael Ballack a sudí Ovrebo.Foto ČTK/AP
„Naopak ta druhá ruka, po které se hodně rozčiloval Ballack, se podle mě pískat neměla. Jenže víte jak to je, to už byl stav 1:1,“ popsal další inkriminovanou situaci Kureš.

Jenže fanoušci Chelsea mají ještě v dobré paměti rok 2005, kdy rovněž v zápase s Barcelonou odpískal sudí Collina ve prospěch hostů za podobnou ruku Ferreiry. Tenkrát to ale domácí nemuselo mrzet, Katalánce porazili 4:2 a v osmifinále je vyřadili.

Podle předsedy pravidlové komise se měl dále rozhodně pískat pokutový kop po faulu na Drogbu: „Rozhodčí měl ruce nahoře a signalizoval výhodu, proto nechápu, proč se pak k přestupku nevrátil a neodpískal penaltu. Barcelonskému hráči by musel dát i červenou.“

Stejně viděl situaci i Macela: „Co jsem předsedou komise rozhodčích, tak stále tvrdím, že naši sudí nejsou horší než ti světoví. Kvůli korupční aféře je na ně ale pořád nahlíženo skrz prsty. Norský rozhodčí udělal spoustu hrubých chyb.“

A přídává se i jindy zdrženlivý Kureš. „Od norského sudího Övreba to nebyl ideální výkon. Je ale jasné, že kdyby Barcelona nevyrovnala, určitě by se o tom dnes tolik nediskutovalo,“ uzavřel.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud