7. května 2009 • 00:29

Krutý a úžasný londýnský večer

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbal nemá logiku. Umí potrápit i potěšit. Mezi smutkem a radostí je tenká hranice. Ve středu večer se o tom přesvědčily miliony diváků po celém světě. Chelsea padla, Barcelona jde do finále. "Věřil jsem," usmívá se Guardiola.



Zbývalo pár minut, pár sekund. Fotbalisty Chelsea dělilo od postupu do finále Ligy mistrů skutečně málo.

Ale v tom prásk!

Záložník Barcelony Iniesta v poslední možnou chvíli vystřelil poprvé za celý zápas na branku a mezi Katalánci mohla vypuknout naprostá anarchie.

Neuvěřitelné! Šokující! Naprosto fantastické!

Jiná slova v tu chvíli fanoušci 'Barcy' hledali těžko. Iniesta jim protrápený večer proměnil v slast.

"Nikdy jsem nepřestal věřit v postup. Ani v nastaveném čase. Věděl jsem, že to zvládneme a postoupíme do finále," prohlásil dojatý Pep Guardiola, trenér Barcelony.

"Hráli jsme v desíti bez vyloučeného Abidala, ale Chelsea přesto i nadále bránila a my útočili. Jsem nesmírně šťastný z toho, jak to celé dopadlo, protože v zápase jsme si žádnou jinou gólovou šanci vytvořit nedokázali," podotkl.


Fotbalisté Barcelony začali slavit postup už na trávníku. S fanoušky. A dlouhé minuty. Když se mezi novináři zjevil obránce Gerrard Pique, doslova zářil.

"Je to naprosto báječné. Ani nedokážu popsat, jak se cítíme," rozplýval se.

Z jeho slov byla cítit euforie. Nic jiného se ani nečekalo. Přitom stačilo málo a Pique mohl být označen za muže, který přispěl k pádu Barcelony.

Ve druhé půli totiž nataženou rukou zasáhl míč ve vlastní šestnáctce a znemožnil Anelkovi pokračovat v útoku. Penalta? Sudí Tom Henning Ovrebo se ji neodvážil odpískat.

"Na míč jsem si sáhl, ale neúmyslně. Musíme respektovat rozhodnutího sudího," dodal Pique.

Iniesta rozhodl o postupu BarcelonyFoto ČTK/AP

Právě tento a mnoho dalších momentů mohlo dostat do finále Chelsea. Ale nestalo se. Smutek se stočil na stranu londýnského klubu.

"Jsem z toho pochopitelně zklamaný. Není jednoduché analyzovat v tuto chvíli zápas, když vám v žilách koluje adrenalin," uvedl po utkání kouč Guus Hiddink.

"Mohli a měli jsme vstřelit víc branek. Také můžeme mluvit o třech neodpískaných penaltách, což dává chlapcům pocit nespravedlnosti. Každopádně jsme měli ve druhé půli vstřelit gól a rozhodnout sami," dodal holandský trenér.

Kromě vyřazení může Chelsea trápit také potyčka s hlavním sudím těsně po zápase. Hned tři fotbalisté (Drogba, Terry, Ballack) atakovali arbitra a žádali vysvětlení, proč neodpískal podle nich jasné pokutové kopy.

Drogba se navíc zastavil před televizní kamerou a označil zápas za zdiskreditovaný.

Co na to Hiddink? "Emoce u hráčů po takovém zápase jsou zcela pochopitelné. Rozumím tomu. Ale naštěstí nedošlo k ničemu vážnému," odvětil.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud