7. května 2009 • 00:15

Je to zkur... ovlivnění zápasu, řval do kamery Drogba

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takové emoce nebyly ve vrcholovém fotbale k vidění už dlouho. Didier Drogba, útočník Chelsea, která přišla v posledních vteřinách o postup do finále Ligy mistrů, po utkání seřval hlavního rozhodčího. Byl natolik vytočený, že sudího museli chránit Drogbovi spoluhráči.



Vypadalo to, že Chelsea udrží těsné vedení 1:0 a postup si uhlídá. Jenomže v závěru udeřil záložník Barcelony Iniesta a poslal svůj tým do finále.

V tu chvíli se projevily všemožné emoce u fanoušků i fotbalistů Chelsea. Jedni nadávali sami na sebe, druzí smutně a nevěřícně hleděli do prázdna. A ti nejhorší sečetli chyby hlavního arbitra Toma Henninga Ovreba, kterému to dali řádně "sežrat".



Didier Drogba po hvizdu okamžitě běžel za sudím si všechny kontroverzní situace vyříkat. Vadily mu především dvě věci: neodpískaný faul v šestnáctce Barcelony na jeho samotného a evidentní ruka obránce Piqueho.

Ani v jednom případě Ovrebo se neodvážil penaltu písknout. Rozhořčený Drogba namířil vztyčený ukazováček na rozhodčího tvář a začal mu hlasitě vysvětlovat, že "zkur... ovlivnil zápas".

Ochranka, spoluhráči i trenér Guus Hiddink navíc museli Drogbu držet, aby nedošlo k fyzickému napadení.

Když se Ovrebo konečně dostal od forvarda Chelsea pryč, Drogba si našel televizní kameru a vulgárně svá slova zopakoval celému světu.

Podle očitých svědků si Drogba našel rozhodčího později i v tunelu. A pořád dokola na něj řval, jak mohl dopustit zdiskreditování zápasu.

Nebyl to jeho první exces. Už v loňském finále proti Manchesteru United neudržel emoce na uzdě a videl červenou kartu. Středeční výstup však bude mít mnohem delší dohru a jistě ho nemine tvrdý trest.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud