Pavel Janega
17. prosince 2008 • 10:25

Arsenal a titul? To nejde dohromady

Autor: Pavel Janega
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to drsné konstatování. Ale více než pravděpodobný fakt. Fotbalisté Arsenalu na ligový trůn neusednou! Vše tomu napovídá. Momentálně sídlí na pátém místě. Na první příčku ztrácí osm bodů. A soupeři je pomalu odepisují. Co s tím?



Ligový titul vyhlíží „gunners“ v dáli. Dokonce nejsou ani v pověstné „big four“, kam se prosmýkla Aston Villa. Ale už znají recept na to, jak zlomit výkonnostní krizi – výhrou v nedělním utkání. Porazit Liverpool, současného lídra Premier League.

Na vlastním hřišti má jedinečnou šanci snížit náskok nynějšího lodivoda. A není to nereálný cíl. Wengerovi hoši na velké soupeře umí. Porazili Manchester United i Chelsea.

Ale stejně jak může tento zápas Arsenalu pomoci, tak jej zároveň a horším způsobem může zničit. Pokud selže, s mistrovským titulem se pravděpodobně rozloučí. Vzdálenost k vysněnému cíli bude vyčíslena na hrůzostrašných jedenáct bodů!

Arséne WengerFoto ČTK

Na co by si měli dát „kanonýři“ největší pozor? Podle útočníka Emmanuela Adebayora nesmí jeho spoluhráči myslet na letošní vítězství nad United a Chelsea.

„Na tyto zápasy musíme prostě zapomenout. Jen takhle si udržíme koncentraci. Pokud si totiž budeme myslet, že po těchto dvou utkáních lehce přejedeme i Liverpool, bude všechno špatně,“ konstatuje tožský reprezentant.

Arsenalu nahrává i domácí prostředí, díky čemuž si udržuje pozitivní nadhled. „Na Emirates Stadium před vlastními fanoušky hrajeme vždycky dobře. Takže máme šanci uspět,“ srší sebevědomím Adebayor.

Opačný pohled na celou věc mají největší protivníci. Ti Arsenal z bojů o mistrovský titul odepsali. „Je to můj osobní názor, ale už není ve hře,“ myslí si stoper Manchesteru United Rio Ferdinand, podle něhož zůstali v boji o nejvyšší příčku pouze tři týmy.

Jiný názor nezazněl ani z tábora největšího rivala „gunners“ – Tottenhamu Hotspur. Manažer Harry Redknapp si dokonce dovolil vyškrtnout i lídra z Liverpoolu. O špici se prý poperou pouze Chelsea a United. „Nic neznamená, že je Liverpool první. Vyhraje Scolari nebo Ferguson,“ uzavřel.

Jak si názory svých soupeřů vezme Arsenal k srdci? Podle zákulisních informací si vedení klubu připravuje balík na posílení mužstva. Úzký kádr, jež na podzim často sužovala zranění, údajně doplní hlavně defenzivní borci. A ti by mohli být motorem na cestě vzhůru tabulkou.

O KOM SE ŠUŠKÁ?

Philipe MexesFoto internet
Wayne Hennessey
brankář, Wolverhampton

Giorgio Chiellini
obránce, Juventus

Brede Hangeland
obránce, Fulham

Philippe Mexes
obránce, AS Řím

Mathian Jörgensen
obránce, FC Kodaň

Xabi Alonso
záložník, Liverpool

Pato
útočník, AC Milán

Vincenzo Iaquinta
útočník, Juventus

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud