21. října 2008 • 09:28

Drogba: Měl jsem Vidičovi napálit!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Útočník Chelsea Didier Drogba ve své biografii uvedl, že kdyby věděl, že ve finále Ligy mistrů proti Manchesteru United bude za plácnutí Vidiče vyloučen, tak by dal soupeři alespoň pěstí.



Reprezentanta Pobřeží slonoviny začala kvůli jeho výrokům vyšetřovat disciplinární komise anglické Fotbalové asociace (FA).

"Musíme zjistit pravý význam Drogbova prohlášení," řekl serveru Sky Sports mluvčí FA, podle nějž mohl spoluhráč českého brankáře Petra Čecha prohlášením poškodit jméno fotbalu.

"Když jsem viděl záznam, jsem přesvědčen, že jsem neměl být vyloučen," napsal v knize Drogba. "Kdybych mu dal pěstí, tak bych to pochopil. Teď lituji, že jsem mu tehdy jednu nevpálil," dodal.

VIDEO: Jak celý incident proběhl?

FA už v minulosti hráče za obdobná prohlášení trestala. Před šesti lety dostal kapitán Manchesteru United Roy Keane distanc na pět zápasů a pokutu 150.000 liber za to, že se ve své knize přiznal, že v roce 2001 brutálním zákrokem úmyslně zranil Alfa Ingeho Haalanda.

Keane, nyní trenér Sunderlandu, se tehdy norskému hráči pomstil za tři roky staré obvinění ze simulování. Bývalý záložník zákrokem poškodil Haalandovi koleno natolik, že Nor musel předčasně ukončit kariéru.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud