16. října 2008 • 14:24

Kvalifikace kosí hráče z anglické ligy

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Středeční kvalifikační zápasy o MS v roce 2010 nemohly udělat radost trenérovi fotbalistů Liverpoolu Rafaelu Benítezovi. Hned dva z jeho útočníků Fernando Torres a Ryan Babel si totiž při reprezentačních povinnostech přivodili zranění.



Nizozemský křídelní hráč Babel stačil v dresu národního týmu odehrát proti Norsku jen 24 minut, než mu soupeřův záložník Morten Gamst Pedersen nešetrným skluzem zasáhl kotník.

Jednadvacetiletý útočník, který právě kvůli problémům v kotníkem přišel o letošní evropský šampionát, následně musel hřiště opustit a zatím není jisté, jak dlouho bude muset odpočívat.

Ještě větší ztrátou může být pro Liverpool případná absence španělského kanonýra Torrese. Ten rovněž musel střídat v průběhu první půle zápasu s Belgií, protože si poranil zadní stehenní sval.

Podle lékaře španělské reprezentace se pravděpodobně jedná jen o natažení, ale vyloučená zatím není ani trhlina. V tom případě by Benítez přišel o svého nejlepšího střelce minulé i současné sezony na delší čas.

Ze zápasu s Belgií si zdravotní komplikace přinesl i Torresův náhradník Cesc Fabregas, který má pravděpodobně zlomený nos. Londýnskému Arsenalu by tak i on mohl delší dobu chybět, jelikož se podle informací španělských médií možná bude muset podrobit operaci.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud