15. září 2009 • 19:56

Další porážka! Litvínov nestačil na Zlín

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Litvínova si připsal třetí porážku ve čtvrtém utkání extraligové sezony, když dnes podlehli Zlínu 1:2. Benzina sice vedla díky gólu kapitána Roberta Reichla ze 14. minuty, ale ve druhé třetině vyrovnal Martin Záhorovský a v 46. minutě rozhodl Filip Čech.



Zlín tak nasbíral ve čtyřech zápasech osm bodů.

Začátek utkání se odehrával ve velmi vlažném tempu. První šanci utkání si vypracoval paradoxně v oslabení litvínovský junior Bojer, který se pokoušel prostřelit Sedláčka, ale neuspěl.

Zápas jsme sledovali ONLINE »
Souhrn čtvrtého kola »

Další zajímavý moment se odehrál na opačné straně kluziště, když se před litvínovského brankáře natlačil Ondráček, ale Jaroslav Hübl byl pozorný. V 7. minutě nahodil Šlégr kotouč od modré čáry a ten jen těsně minul hostující svatyni.

V polovině prvního dějství měl dvě slibné příležitosti Černý, ale první šanci zlikvidoval zlínský brankář a napodruhé poslal litvínovský útočník puk těsně vedle pravé tyčky.

Ve 14. minutě se domácí radovali z vedoucí branky. Reichel vystřelil od modré čáry a Sedláčkovi propadl puk pod lapačkou a doklouzal se až za brankovou čáru.

Druhá třetina se nesla v duchu prvního dějství. Slibnější šance se zrodila až ve 25. minutě, kdy nebezpečně vystřelil Gureň a před brankou doráželi Trávníček s Viktorem Hüblem, ale Sedláček byl pozorný a bez problémů ustál ataky domácích útočníků.

Ve 28. minutě se řítili na Jaroslava Hübla Čech s Ondráčkem, ale druhý jmenovaný trefil pouze beton domácího brankáře.

V polovině utkání si vytvořila tlak první formace domácích, ale Lukeš pálil těsně vedle a Reichel nedokázal uklidit puk z nulového úhlu za Sedláčkova záda. Běžela 35. minuta utkání a domácím se nepodařilo vyhodit puk ze svého obranného pásma, což okamžitě potrestala dvojice Míka - Záhorovský.

Prvně jmenovaný vypálil od modré čáry a Záhorovský dorazil puk do odkryté branky za bezmocného Jaroslava Hübla.

Tak jak hosté ukončili druhou třetinu, tak začali i tu závěrečnou. Ve 46. minutě poslal Zlín do vedení Čech, který využil přečíslení dva na jednoho. Po obdržené brance domácí ožili. Trávníček ale napálil puk z mezikruží pouze do Sedláčka a Švarný přestřelil těsně nad.

V poslední desetiminutovce si vytvořili domácí dostatek šancí, ale ani Lukeš ani Kubát na výborného hostujícího brankáře nevyzráli. V 55. minutě to byl opět Lukeš, který ohrozil Sedláčka ihned po buly, ale puk skončil na boční konstrukci.

Poté se do dobrých příležitostí dostali hostující Kubiš, Ondráček a jako poslední i Důras, ale Jaroslav Hübl všechny pokusy pochytal a tím dodal ještě domácím naději na vyrovnání utkání.

Obrovskou příležitost měl minutu a 34 vteřin před závěrečnou sirénou Punčochář, který se ocitl úplně sám před Sedláčkem, ale puk z jeho hokejky doskákal těsně vedle hostující branky. Poté ještě domácí odvolali brankáře, ale ani to jim nepomohlo.

HC Benzina Litvínov - PSG Zlín 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Reichel (Lukeš) - 35. Záhorovský (Míka, Roman Vlach), 46. F. Čech (Balán, J. Ondráček). Rozhodčí: Mikula, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 4850.

Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Gureň, O. Poživil, Švarný, Punčochář, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček -Jánský, Gerhát, Vopat - Majdan, Jenáček, Bojer. Trenéři: J. Hübl st. a Kučera. Zlín: Sedláček - Hamrlík, Bořuta, Nosek, Švrček, Míka, Galvas, Linhart, Lučka - Rachůnek, Leška, Důras - Köhler, Kollár, Sivák - Kubiš, Roman Vlach, Záhorovský - J. Ondráček, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.

Fotbal na Facebooku

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud