Jiří Punčochář
8. září 2009 • 09:30

Kometě hala Rondo nestačí, obsadí i Prahu

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Nádherný gól! Fleišman z přímáku propálil Fendricha, 1:2
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Paradox, jaký extraliga ještě neměla - aby viděli fanoušci zápas svého týmu, lepší pro ně bude vydat se na utkání ven. Nováček extraligy Kometa Brno prodal tolik permanentek, že do volného prodeje se lístky skoro nedostanou.



A Brňané už teď osnují velké plány. Například vyprodat na konci září halu Slavie, největší arénu v lize!

Čtěte více:
Kometa si užívá komfort: z auta na led stačí 50 kroků »

Šest tisíc míst v hale Rondo je vyprodaných, další lístky spolykají fanoušci hostujícího týmu, výherci soutěží nebo VIP hosté. Možná jen pár set zbylých vstupenek bude na pokladnách. Vlna modrobílé euforie, na kterou se extraliga těšila celé léto, zítra udeří naživo v zápase 1. kola, k němuž do Brna přijede Plzeň.

VIDEO: "Vzhůru Brno!"



„Nálada, která tady vládne, se dá popsat jen těžko jiným slovem než famózní nebo super. Minule jsem jel na přípravný zápas dvě a čtvrt hodiny před začátkem a už tady bylo plno lidí. Motivuje nás to ještě před tím, než si začneme obouvat brusle," řekl obdivně útočník Roman Erat.

Brno - Chomutov
Brno - Chomutov

Už na extraligovou generálku přišlo přes pět tisíc lidí. A co teprve zítra na Straku a spol.! Nadšení fanoušci už o víkendu připravovali choreo, kterým se chtějí uvést. I pro ně je otázkou prestiže, aby se o nich vědělo.

Kometa bude mít ve fanoušcích přesně podle odhadů velkou oporu. A to nejen na hřišti, ale také v rozpočtu. Prodané permanentky přinesou do kasy více než dvacet milionů korun. Rozpočet kolem 100 milionů korun je i díky tomu jedním z nejvyšších v lize.

VIDEO: "Povstaň jsi-li Komeťák!"



„Možná jsme jedni z mála, kteří nemuseli sahat na platy. I když jsme je domluvili před začátkem tolik omílané ekonomické krize. Razím názor, že když něco podepíšu, musím to dodržet," podotkl šéf klubu Libor Zábranský.

Ale pozor, naplní se i předpoklady, že na postupu Komety vydělá celá extraliga. Přinejmenším v tom, že stoupne návštěvnost na všech stadionech.

Fanoušci Komety jsou totiž známí svojí věrností a ochotou cestovat s klubem po celé republice. Mnoho z nich se už teď nejvíc chystá na 25. září, kdy Brno hraje na Slavii. Vyprodejme Slavii, tak zní jedna z tichých výzev, kolujících v brněnském hokejovém podhoubí.

Brno - ChomutovFoto Pavel Mazáč

Na internetu se sice zatím nedají koupit lístky do nejvyššího patra libeňské 02 Areny, ale několik sektorů v dolním prstenci už je vykoupených. Připomíná to tažení fanoušků z Pardubic nebo Karlových Varů, kteří se také v Praze nejednou postarali o skvělou návštěvu a kulisu zápasu.

Pro extraligová mužstva bude zážitkem jezdit hrát do Brna, každé utkání by mělo být vyprodané. Ovšem i domácí tým se bude muset s touto kulisou vyrovnat. Hráči přiznávají, že už během přípravy měli problémy, jak udržet soustředění.

„Hned při prvním přáteláku s Olomoucí jsem na ledě lítal, než jsem pochopil, že bez rozumu to nejde," pousmál se Erat. Bek Robert Kántor zase přiznal, že potíže popadnout dech měl ještě na jaře během začátku play off . Přemotivoval se a těžko se koncentroval na samotnou hru.

„Je možné, že i k tomuhle si před prvním zápasem něco řekneme. Samozřejmě že většina kluků zkušenosti má. Tady je to ale něco výjimečného. Zápasy potřebujeme zvládnout hlavně psychicky," uznává i kouč Vladimír Kýhos.

Fotbal na Facebooku

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud