Jiří Punčochář
4. září 2009 • 19:05

Kometa si užívá komfort: Z auta na led stačí 50 kroků

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Nádherný gól! Fleišman z přímáku propálil Fendricha, 1:2
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Když bude mít útočník brněnských hokejistů Jakub Šindel štěstí na dobré parkovací místo, ze svého auta udělá jenom padesát kroků, během nichž si stihne odložit oblečení, převléct se do výstroje a dojít až na střídačku.



Takový je v kostce komfort, který Kometa dostala v podobě zrekonstruovaného zázemí staré haly Rondo. Dnes se do něj hráči nastěhovali.

Ze šatny se vynořila hlava překvapeného Petera Puchera. „Chlapi, tady se brzo někdo ztratí!“ zvolal slovenský forvard.

Roky hrál ve Znojmě, kde je asi nejlepší zázemí pro domácí hráče v celé lize, působil i v Pardubicích, které mají šatnu rovněž na úrovni. Přesto ho vstup do nových hráčských prostor v Rondu docela překvapil.

Na protažení mají hráči brněnské Komety opravdu hodně místa
Na protažení mají hráči brněnské Komety opravdu hodně místa

„Šatna je fakt obrovská, což nechci říct že je vždycky výhoda, ale pořád lepší než malá. Je tady posilovna, máme to blízko na led a podle prvního pohledu si myslím, že to bude nejlepší v extralize,“ tvrdil.

Běžely první minuty pobytu Komety v novém, několik kustodů ještě pořád kmitalo na parkoviště a zpátky dovnitř s kávovary, automaty na vodu a hlavně hokejovým materiálem, a hráči se pomalu zabydlovali. Dnes ráno přišli do Ronda poprvé. A jak to v jejich království vypadá?

Z parkoviště přes miniaturní vstupní místnost se jde rovnou ke skříňkám na převlečení. Odtud před dva schůdky se sejde do rozsáhlého patra, kde je všechno. Základní rozcestník: doprava k rozcvičovně a posilovně, doleva do šatny, chodbou mezi oběma křídly na střídačku a na led. Ale šatnou a posilovnou to zdaleka nekončí, za dalšími dveřmi je „obytná“ část pro posezení, rehabilitace a další vymoženosti.

„Je to nové, čisté a pěkné. Nemáme to sice ještě úplně zabydlené, ale až to zabydlíme, tak to tady bude naprosto v pohodě,“ shrnul dojmy lídr týmu Jiří Dopita. „Celkově co jsem zažil kabiny u nás, tak ve Znojmě bylo zázemí suverénně nejlepší. Tam byla výhoda tělocvičny a velké regenerace poblíž. Podobné to budeme mít i tady, komfort máme nachystaný.“

Gólman brněnské Komety Jiří Trvaj v kabině haly RondoFoto Jiří Hanák

Šatna se rozkládá na ploše asi 60 čtverečních metrů a jediné, co na ní hráčům i trenérů docela vadí jsou dva široké sloupy uprostřed. Kolem nich se vinou pultíky na občerstvení.

„Kdo bude mít potíže nebo bude hrát blbě, může se mi za ty sloupy skrývat,“ konstatoval rozpačitě kouč Vladimír Kýhos. „Neuvidíme na sebe všichni, což je trochu nezvyk, ale jinak proti šatnám nemůžu říct půl slova, jsou moc hezké,“ dodal. Stejně jako hokejisté i on chodil z místa na místo, všechno si prohlížel a v duchu už si proměřoval cestu na led.

Hráči si dávali první kafíčka, seznamovali se s prostředím, zvědavě všechno okukovali.

Zázemí ještě není hotové, všechno se bude dál přizpůsobovat uživateli. Taky parkoviště před halou připomíná víc staveniště a diváci na zápasech budou místo v hale na WC chodit do mobilních toalet venku na terase. Rekonstrukce haly za 400 milionů korun bude pokračovat ještě během sezony, hotová by měla být příští rok na podzim.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud