22. listopadu 2009 • 19:52

Kladno konečně slaví, doma přehrálo Litvínov

Autor: ška, rak
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na co potřebovali předcházejících šest zápasů, to zmákli za šedesát minut. Kladenští šesti góly rázně utnuli trudné období, během něhož získali jediný bod. Nutno podotknout, že trápící se Litvínov byl pro takovou obrodu ideálním partnerem.



Symbolem střeleckého procitnutí se stal David Stieler, jenž dvěma góly zdvojnásobil své brankové konto této sezony. „Modlil jsem se, aby mi Jirka (Kuchler) přihrál, byla tam úplná dálnice a naštěstí jsem to trefil. Při druhé brance se to ke mně odrazilo, dorážka už byla snadná,“ popisuje jednadvacetiletý útočník.

Právě jeho řada řídila kladenskou ofenzivu. „Jsem rád, že nám konečně vyšla i přesilovka,“ oddechne si. Jeho parťákům Kuchlerovi s Eberlem scházely ke gólovým zápisům jen centimetry, celkem třikrát orazítkovaly tyč litvínovské branky.

Stieler ve třetí třetině sahal dokonce po třetím zářezu, ale Brzobohatého, jenž po pětigólovém přídělu vystřídal Hübla, nepřekonal. „To jsem zkazil, ujelo mi to,“ přiznává. „Hattrick by byl samozřejmě pěkný, ale hlavně, že jsme konečně vyhráli. Doufám, že nám to pomůže a konečně se chytneme.“

Kladenský Stieler dovedl Středočechy k vítězství >>>

Bylo na čase, Kladno se totiž začalo pro něj nebezpečně přibližovat poslednímu Brnu. „Sledujeme všechno, díváme se nahoru i pod sebe,“ usměje se Stieler. „Poslední zápasy už ale nebyly špatné, jen jsme nemohli dát góly. Dneska nám vyšlo všechno, na co jsme sáhli. Jsem rád, že jsme potěšili fanoušky.“

Souhrn kola >>>

Něco však domácím přece jen nevyšlo, Tomáš Horna už po dvanácti minutách neproměnil trestné střílení. „Snažil jsem se to dát mezi betony, ale nevyšlo to,“ pokrčí rameny. Moc mrzet ho to ostatně nemuselo, právě on se totiž podepsal pod vítězný gól, když vytěžil z nahrávek svých nových parťáků Patery s Procházkou. „Přeřazení do první lajny mi určitě pomohlo,“ přitaká.

Jako jednu z posledních šancí, jak otočit vývoj zatím nevydařené sezony na příznivější stranu, však domácí borci zápas nebrali. „Vím, že to v novinách uvedl Zdeněk Orct, ale nepřipouštěli jsme si to. Pro nás jsou teď klíčové všechny zápasy,“ upozorňuje Stieler.

Proti komu jinému než Litvínovu však mělo Kladno zabrat? Jen považte, dva zápasy, šest bodů a skóre 12:3! „Kéž bychom proti nim hráli pořád,“ směje se Stieler. „Ne vážně, byla to spíš náhoda. I když na druhou stranu je pravda, že Litvínov má sice robustní obránce, ale nejsou moc rychlí, takže občas nestíhají.“

Defenziva tradičně nepatří k silným stránkám litvínovského hokeje a momentálně to je ještě markantnější. Pětadvacet obdržených gólů v posledních pěti zápasech hovoří jasně.

„Je to ale věcí celého mužstva. Musíme se vrátit k jednoduchosti, s níž jsme slavili úspěch,“ připomíná Jiří Šlégr, litvínovský asistent, říjnovou sérii pěti výher. „Zbytečně si to komplikujeme ve středním pásmu, a to rozhoduje. Soupeř nás potom trestá z brejků, jako to předvedlo Kladno.“

Severočeši po vzestupu znovu propadají, řeči o krizi však odhánějí. „Doufám, že ná tom nejsme tak špatně jako na začátku sezony. To bychom zase museli měnit trenéry,“ říká s nadsázkou Šlégr, jenž se stal Kučerovým pomocníkem po odvolání kouče Hübla.

HC Geus Okna Kladno - HC Benzina Litvínov 6:2 (2:0, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Bělohlav (Mikulík, Stieler), 12. Stieler (Kuchler, J. Dlouhý), 26. Horna (M. Procházka, Patera), 38. Stieler (F. Kaberle, Kuchler), 40. Frolík (Kalla, Toman), 59. Toman (Horna) - 24. Vopat (Gureň, Švarný), 60. Trávníček (Švarný).
Rozhodčí: Minář, Mikula - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:5, navíc Trávníček (Litvínov) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 2603.

Sestavy:

Kladno: Kopřiva - Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Toman, Trončinský, J. Dlouhý - Horna, Patera, M. Procházka - Bělohlav, Kalla, Mikulík - Eberle, Stieler, Kuchler - Bílek, Frolík. Trenéři: Müller a P. Kasík.
Litvínov: J. Hübl (41. Brzobohatý) - Kroupa, Pilař, Švarný, Stříteský, Skuhrovec, Gureň, Kubát - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Heinisch, Jenáček - J. Černý, Vopat, Trávníček - Majdan, Gerhát, Bojer. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud