22. listopadu 2009 • 22:27

Kladenský Stieler dovedl Středočechy k vítězství

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší extraligové představení ve své kariéře dnes předvedl mladý forvard David Stieler. K výhře Kladna nad Litvínovem přispěl třemi body za dvě přesné trefy a navrch přidal ještě přihrávku.



Byl šťastný, že pomohl ukončit sérii šesti porážek svého týmu, ale trošku jej mrzelo, že se mu nepodařilo dovršit hattrick.Jedenadvacetiletý Stieler výrazně přispěl k počátečnímu dvoubrankovému náskoku Středočechů, neboť byl jedním z asistentů u prvního gólu Radka Bělohlava a o 49 vteřin později zacílil přesně za záda Jaroslava Hübla sám při přesilové hře po křížné přihrávce Jiřího Kuchlera.

"Viděl jsem tam dálnici a jen jsem se modlil, aby mi přihrál," řekl novinářům Stieler.V polovině 38. minuty pak přidal uklidňující čtvrtý zásah svého týmu a zvýšil tak na 4:1. "Odrazilo se to ke mě a se štěstím jsem to dal do brány," popsal vedoucí nejmladší kladenské formace, v které mladíky Jana Eberleho a Stielera doplňuje zkušený Kuchler.

Kladno konečně slaví, zdolalo Litvínov >>>


Ve třetí třetině měl na své holi dokonce dvakrát šanci završit hattrick, ale střelecké štěstí se již od něho odvrátilo, stejně jako od jeho křídel, neboť Kuchler dvakrát a Eberle jednou orazítkovali tyče za litvínovským náhradníkem Miroslavem Brzobohatým.

"Bohužel puk mi trochu odskočil, takže jsem ty příležitosti neproměnil. Trochu mě to mrzí, mohl jsem dát hattrick, ale důležitá je především výhra," prohlásil Stieler.Kladenští si mohli po výhře 6:2 zhluboka oddechnout. Tížila je totiž série šesti porážek za sebou, přičemž během této série vstřelili celkem pouze šest branek a získali dva body.

"Jsme samozřejmě rádi, že jsme po delší době vyhráli a potěšili fanoušky," uvedl Stieler po výhře, na níž jeho tým čekal celý měsíc.Právě na střeleckou impotenci podle jeho názoru dopláceli Středočeši ze všeho nejvíce.

"V posledních utkáních jsme určitě nehráli špatně, ale do branky nám nic nepadalo. Dnes jsme měli štěstí, že jsme dokázali proměnit téměř všechno," konstatoval Stieler, který si během dnešního duelu zdvojnásobil gólový účet z dosavadního průběhu sezony.

Stielerova řada patří v posledním období k nejpříjemnějším překvapením týmu vedeného trenérem Zdeňkem Müllerem a jako jedna z mála si udržovala stabilně solidní výkonnost.

"Jirka Kuchler je starší oproti nám a jako levé křídlo plní velmi dobře především obranné úkoly. My s Honzou Eberlem se snažíme útočit, napadat protihráče, z čehož vznikají šance," přiblížil Stieler, jak mají rozdělené role.Celá formace přesvědčila o své dobré výkonnosti i trenéry.

A to natolik, že v poslední době začala dostávat šanci jako začínající formace při přesilovkách, což proti Severočechům potvrdila gólově hned po 20 sekundách.

"Snad vítězství pomůže celému mužstvu i do dalších kol. Ale to teprve uvidíme," uzavřel Stieler s výhledem na úterý, kdy Kladno zahájí druhou polovinu základní části proti obhájci titulu z Karlových Varů.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud