22. listopadu 2009 • 19:40

Bezgólovou marnost rozštípla rána Melichara

Autor: Tomáš Zetek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kryl skoro padesátku střeleckých pokusů. Až v prodloužení ho prostřelil obránce Melichar. To už byl ale Tero Leinonen vleže bezmocný. Českobudějovický bek napálil v prodloužení jako jediný hráč zápasu puk do sítě.



Mountfield má dva body za výhru 1:0 v nastavení. Liberec díky skvělému výkonu finského brankáře bere jeden.

„Musím vyzdvihnout vynikajícího Tero Leinonena. Domácí byli lepší po celý zápas, připravili si hodně šancí a náš brankář má obrovskou zásluhu na tom, že jsme získali velice cenný bod. Jsme za něj moc rádi,“ netajil se Jiří Kalous, kouč Bílých Tygrů.

Největší příležitost celého utkání měl na holi už ve 13. minutě Milan Gulaš. Domácí střelec ale při trestném střílení selhal. Jeho pokus vyrazil finský brankář lapačkou.

Zápas jinak příliš krásy nepobral. Jenže ani jeden ze soupeřů se nemůže vyžívat v přílišné pohodě a ofenzivním rejdění. „Oba týmy jsou níž než by chtěly. Z toho pramenila poctivá defenzíva na obou stranách,“ zmínil Michal Mikeska, jeden z největších „bojovníků“ domácích. Sám musel dvakrát opouštět led za doprovodu lékaře. Jednou to bylo po střetu s rozhodčím.

Souhrn kola >>>

Ve druhé třetině se skácel k zemi po srážce se sudím Jebavým. Ten dokonce odnesl střet zašitým nosem. „Co na to říct? Den blbec,“ culil se Mikeska. „Otáčel jsem se za brankou a najednou před sebou vidím jen černou helmu a nic víc,“ popsal situaci. Jebavý opustil ledovou plochu a po ošetření se vrátil do třetí třetiny.

Hlavně v ní útočná snaha domácích gradovala. Jenže ti ne a ne překonat Leinonena. „Byli jsme lepší, ale prostě jsme nemohli dát gól,“ shrnul Josef Melichar. Jak prosté a výstižné. Nic víc k tomu opravdu říct nejde.

Podržel nás skvělý Turek, říká Melichar >>>

„Nedostávali jsme se k odraženým kotoučům, jeden gól jsme si ale zasloužili dát. I tak jsme však spokojeni, dva body pomůžou ke zlepšení nálady v kabině,“ pochválil si František Výborný, kouč Budějovic.

Pod jeho vedením si Jihočeši nejprve připsali dvě porážky, ale z posledních tří utkání nasbírali šest bodů. Léčba novým koučem začíná zabírat. „Všechno je to o psychice a nový trenér to v nás dokázal zase probudit,“ dodal Melichar.

HC Mountfield České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 1:0 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

Branka a nahrávky: 64. Melichar (Mikeska, Sailer).
Rozhodčí: Hribik, Jebavý - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 4626.

Sestavy:

České Budějovice: Turek - Ptáček, S. Hudec, Snopek, Gřegořek, Kotaška, Melichar, Tůma - Mertl, Vak, Veselý - Gulaš, Mikeska, L. Květoň - Melichárek, Šimánek, Sailer - Kotrla, Micka, Hřebejk. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.
Liberec: Leinonen - DeSantis, Hunkes, Jareš, Derner, Holub, Malkamäki, Čakajík, od 21. navíc Rýgl - Bartovič, Kašpařík, Dušek - Blatný, Podkonický, Špaček - Klimenta, Víšek, Plodek - Bárta, Urban, Jech. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud