22. listopadu 2009 • 22:14

Podržel nás skvělý Turek, říká Melichar

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podruhé za poslední tři zápasy se střelecky prosadil českobudějovický obránce Josef Melichar a v obou případech přispěl k výhře. V úterý v Pardubicích pomohl úvodní trefou utkání k vítězství 4:2, dnes rozhodl doma ve prospěch Mountfieldu v prodloužení do té doby bezbrankový zápas s hokejisty Liberce.



"Vytvořili jsme si dostatek šancí, ale bohužel jsme je neproměňovali. Naším úkolem je nyní najít nějakého střelce, který by šance dokázal zakončovat. Na druhou stranu v obranné fázi nám to klape dobře, už poněkolikáté za sebou nás výborným výkonem navíc podržel brankář Turek," řekl po utkání novinářům Melichar.

Defenzivně laděný bek se v této sezoně trefil už pětkrát. Jeho maximem v jednom ročníku v profesionální kariéře byla dvakrát bilance po třech trefách v dresu Pittsburghu v NHL.

Bezgólovou marnost rozštípla rána Melichara >>>

V posledních třech zápasech Jihočeši nasbírali šest bodů a Melichar doufá, že tým vydrží na nastoupené cestě vzhůru tabulkou ze současného desátého místa. "Pod trenérem Výborným hrajeme trochu jiný hokej než předtím. Je to trochu o psychice, kterou se nový kouč snaží změnit," popsal změnu, která se projevuje po výměně trenérů.

Místo Jana Tlačila, odvolaného na konci října, je u mužstva František Výborný.Melichar si pochvaluje novou souhru v obranné dvojici s Ivem Kotaškou, který posílil České Budějovice z prvoligového Tábora.

"Já osobně ve dvojici s Ivem parádně rozumím, hráli jsme spolu už třetí zápas za sebou. Jeho hra mi vyhovuje, je to výborný hokejista. Hráli jsme spolu naposledy v dorostu, kde jsem byl jeho mazákem," dodal třicetiletý Melichar.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud