Zdeněk Janda
22. listopadu 2009 • 17:38

Slavia nezvládla třetí třetinu a s Boleslaví prohrála

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohla to být další oslava extraligového krále Romana Červenky, jenž dal potřetí v řadě v zápase dva góly. Nakonec ale díky slávistické ležérnosti vzešli z bitvy vítězně hrdinové z Mladé Boleslavi. Slavia po dvou zásazích nejproduktivnějšího muže vedla 3:1, ale pak polevila. A hosté krutě udeřili!



Ve 30. minutě se expres jménem Červenka prosadil v utkání podruhé a domácí v tu chvíli vedli o dva góly.

Málokdo by si tipnul, že se Boleslav ještě probere. Zvlášť při formě klíčového domácí útočníka právě ve zbytku druhé části. Těch dalších šancí, co měl! Tahle část hry patřila vyloženě jemu. V tu chvíli to nebyl zápas Slavia – Mladá Boleslav. Ale Červenka versus Boleslav.

Všichni už si říkali: Kolik tenhle nepolapitelný chlapík dá ještě gólů? Jenže ouha... Slavia pak dopadla tvrdě na zem.

Žižka bojuje se Sýkorou v brankovišti domácích.
Žižka bojuje se Sýkorou v brankovišti domácích.


„Nechci být sprostý, ale měli jsme prostě zápas pod kontrolou, oni se k ničemu nedostali, a stejně nakonec prohrajeme. Takže to je špatné a jsem smutný. Najednou jsme byli bezradní, nevěděli jsme, co máme hrát,“ vykládal Červenka, který si v polovině soutěže ve 26 zápasech připsal už úctyhodných 47 bodů (22+25)!

Slavia v sezoně nasázela 84 gólů, z nichž ve 47 měl „prsty“ právě on. Buď je přímo dal, nebo na ně přihrával. Což v součtu činí 56 procent! „Pro mě osobně je to neskutečný hráč,“ vysekl mu poklonu Miroslav Čermák, boleslavský kouč.

Boháč: Věřili jsme, že to otočíme >>>

Červenka dal dva góly ve třech zápasech po sobě. A pokud mu tahle úžasná forma vydrží i ve druhé polovině soutěže, na konci by mohl jeho bodový účet zní na neuvěřitelných 94 bodů!

„Tohle je hrozně těžké odhadovat, může se mi přestat dařit, třeba ve zbytku zápasů dá už jenom čtyři góly... Ale každopádně bych byl rád, kdyby mi forma vydržela co nejdéle,“ říkal třiadvacetiletý útočník. Po utkání z něj žádná oslavná slova nepadala, po porážce měl náladu mizernou.

Souhrn kola >>>

„Nevím, co k tomu říct. Doma se dám nedaří. Chtěli jsme to urvat, ale zase se to nepovedlo,“ smutnil. Slavia se v O2 Areně představila po třech týdnech! Ale i přes nadějný start to nezvládla. A před vlastními fanoušky opět prohrála. Její domácí bilance tedy zní: třináct zápasů, šest porážek.

Mladoboleslavští prokázali, že v sobě mají duch bojovníků. Prohrávat 1:3 se Slavií, která předtím vyhrála šestkrát v řadě, nebylo na psychiku nic lehkého.

„Bylo to v tu chvíli opravdu těžké,“ přiznal útočník Daniel Boháč, který byl nakonec hlavní hvězdou večera. Třemi body řídil ofenzivní tažení, na jehož konci byl slastný triumf.

„Pro nás byl výborný gól na 2:3, pak nám to tam nějak napadalo. Třetí třetinu jsme hráli skoro bez faulů, což rozhodlo,“ liboval si útočník Richard Král, boleslavský kapitán. Právě tahle cenná výhra může dodat jeho partě do druhé poloviny sezona další pořádnou dávku sebevědomí.

HC Slavia Praha - BK Mladá Boleslav 3:5 (1:1, 2:1, 0:3)

Branky a nahrávky
: 10. D. Hruška (Tomica, Beránek), 25. Červenka (Havel), 30. Červenka (Vondrka, V. Růžička ml.) - 1. Bahenský (Fabuš, Lehikoinen), 38. Boháč (Frolo), 42. Nouza (Boháč), 48. Boháč (T. Sýkora, Nouza), 51. Lehikoinen (Jiruš, Král).
Rozhodčí: Hodek, Kubeš - Kostka, Bláha. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:1.
Diváci: 5125.

Sestavy:

Slavia Praha: Neruda - Vašíček, Kadlec, Kolařík, Roth, Žižka, Drtina, Špelda, Sloboda - D. Hruška, Beránek, Tomica - Havel, Červenka, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Vondrka - Kubica, M. Čermák, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, J. Kasík, Lehikoinen, Jiruš, Šterbák, Duben, Jindra, Frolo - Nouza, Král, Pabiška - Fabuš, Macho, Bahenský - Gajovský, T. Sýkora, Boháč - Vrbata, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud