22. listopadu 2009 • 19:15

Boháč: Věřili jsme, že to otočíme

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Mladé Boleslavi sice prohrávali ve druhé třetině na ledě Slavie 1:3 a domácí měli převahu, přesto se jim nakonec podařilo Pražany porazit. Velkou zásluhu na tom měl útočník Daniel Boháč, který se podílel na obratu v zápase a celkem třech brankách Bruslařského klubu.



"Bylo to vážně těžké, ale věřili jsme, že se nám obrat podaří stejně jako v domácím zápase s Vítkovicemi před několika dny," řekl Boháč novinářům po zápase.

Základem prý byla disciplinovanost družstva v poslední části. Zatímco v prvních dvou třetinách hlavní rozhodčí rozdali na straně týmu z Mladé Boleslavi devět menších trestů, v poslední části nevylučovali na jejich straně ani jednou.

"Říkali jsme si v kabině, že když nebudeme chodit na trestnou lavici a vyhneme se tlaku v oslabení, tak máme šanci s tím zápasem ještě něco udělat. Přestali jsme faulovat a třetí třetinu jsme hráli v podstatě vabank. Snažili jsme se napadat před brankou a zápas otočit. Nic horšího než prohrát už jsme v tu chvíli nemohli," pousmál se.

Slavia nezvládla třetí třetinu s Boleslaví >>>

V zápase sice Boháč dvakrát skóroval, ale svůj osobní výkon nepřeceňoval. "Spíš než můj osobní výkon, to bylo sepětí celého mužstva, které otočilo skóre. To, že zrovna naší formaci tam padly dnes tři góly, není podstatné. Příště to může být zase někdo jiný," uvedl Boháč, jehož výkon šel nahoru poté, co začal hrát opět s Tomášem Nouzou a Tomášem Sýkorou.Čtyři z pěti branek Mladé Boleslavi padly po dorážkách.

"Byla to taktika, s kterou jsme do zápasu šli. Střílet co nejvíc na bránu a dorážet. Neruda dnes nechytal špatně, ale občas mu to vypadlo a toho jsme naštěstí využili," uvedl.

Výraznou postavou slavistického týmu je útočník Roman Červenka, který s 47 body suverénně vede kanadské bodování nejen týmu Slavie, ale i celé nejvyšší hokejové soutěže. V posledním vzájemném duelu s Mladou Boleslaví ve 13. kole si na své konto připsal pět kanadských bodů a i v dnešním zápase dvakrát skóroval.

"S ním se snad ani nedá nic dělat, to je hráč jako blázen. Je skoro neuhlídatelný," pousmál se Boháč, kterému k druhé brance pomohla nešťastná teč slavistického beka Slobody. "Všiml jsem si, že spoluhráči jdou do branky, tak jsem naslepo vystřelil a trefil jsem brusli jednoho z beků. Od té se to nejspíš odrazilo za Nerudu. Prostě štěstí. Pak už jsme věřili tomu, že to uhrajeme," dodal Boháč.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud