4. října 2009 • 21:00

Sparta poprvé v sezoně zvládla nájezdy

Autor: Tomáš Zetek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení. Vyrovnání. Zase vedení, a pak zase vyrovnání. A nakonec prohra na nájezdy. Mountfield se Spartou přežil dvakrát dlouhé oslabení tří proti pěti a dva góly Tomáše Kůrky ho směrovaly k vítězství. Ovšem branka Petra Tona rozdělila bodový příděl na půl. V penaltách byli úspěšnější hosté, díky čemuž přeskočili Jihočechy v tabulce.



Hokej na Facebooku

„Přijeli jsme si pro tři body,“ svěřil se Martin Ručinský, sparťanský útočník. Se svým týmem si z Budvar Areny odvezl dva. „O ten třetí jsme se připravili sami. Měli jsme utkání rozhodnout ve svůj prospěch ve dvojnásobných přesilovkách,“ láteřil.

Sparta nevyužila dvakrát minutu a půl dlouhý úsek, kdy bušila do trojice Jihočechů včele s vynikajícím Turkem. „Je to žalostný, že z toho nedáme jediný gól,“ kroutil hlavou Ručinský.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Pár vteřin po druhé nevyužité výhodě dvou mužů v poli se naopak zrodilo domácí vedení. Kůrka svou druhou brankou večera posunul ve 46. minutě stav na 2:1. Za zodpovědný a bojovný výkon dostal Mountfield ideální odměnu. Pointa jako vystřižená. Jenže...

„Takový zápas si nesmíme nechat utéct,“ rozohnil se Kůrka. A narážel na Tonovo vyrovnání z 53. minuty. „Asi nejsme tak takticky vyspělí jako Sparta. Právě v tomhle je síla jejího mužstva. My jsme se pořád hrnuli dopředu a vymýšleli další kombinace. Oni si počkali a v pravý čas dokázali svou šanci využít,“ všiml si reprezentační útočník.

„I když jsme prohrávali, bylo cítit, že mužstvo rozhodně nechce odejít ze zápasu s prázdnou,“ potvrdil František Výborný, sparťanský asistent trenéra. „Budějovice prokázaly, že jsou doma silné, věří si a hrají před svým publikem s chutí. Body pro nás mají svou ceny,“ dodal kouč.

Souhrn kola >>>

Jihočeši ztratili na svém hřišti body teprve podruhé v nové sezoně. Nájezdovou partii, v níž se ani jednou neprosadili, rozhodla jediná trefa Tomáše Netíka.

Domácí nebyli příliš spokojení s výkonem sudích Homoly a Hradila. Právě zmiňované dvojnásobné přesilovky Sparty rozjitřily atmosféru v ochozech i na střídačce domácích. „Škoda, že jste se mě nezeptali na rozhodčí,“ utrousil hořce Jan Tlačil, kouč Mountfield, při odchodu z tiskové konference.

Vypadalo to na odvážnou kritiku arbitrů, ale nakonec domácí trenér udržel nervy na uzdě...

HC Mountfield České Budějovice - HC Sparta Praha 2:3 po sam. náj. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky:
32. Kůrka (Melichárek), 46. Kůrka (Kotrla) - 40. Ručinský (J. Hlinka, Vykoukal), 53. Ton (Černošek), rozhodující nájezd Netík.
Rozhodčí: Homola, Hradil - Guth, Rittich.
Vyloučení: 8:6.
Využití: 1:0.
Diváci: 5131.

České Budějovice: Turek (na nájezdy Jakub Kovář) - L. Poživil, Vydarený, Gřegořek, Ptáček, Snopek, Melichar, Macháček - Melichárek, Mertl, Kůrka - Gulaš, Vak, Kotrla - Sailer, Šimánek, L. Květoň - M. Hudec, Tähtinen, Veselý. Trenéři Tlačil a Kupka.
Sparta Praha: Chábera - Vykoukal, Gulaši, Macholda, Hanzlík, Černošek, S. Hudec, J. Mrázek - Ton, Broš, Kratěna - D. Výborný, J. Hlinka, Netík - Ručinský, Langhammer, Látal - Koreis, Podlešák, Hromas. Trenéři Hynek a F. Výborný.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud