2. října 2009 • 20:13

Zíb sestřelil Litvínov čtyřmi body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

I čtyři kanadské body obránce Lukáše Zíba pomohly hokejistům Třince k vítězství 6:2 nad Litvínovem. Tvořivý bek, který přišel těsně před startem extraligy z Liberce, dnes v individuálním hodnocení předčil všechny útočníky.



"Nevzpomínám si, ale čtyřbodových zápasů už jsem měl určitě víc. Nejdůležitější je, že se podařilo vyhrát," řekl po utkání novinářům.

Třinec prokázal nárůst formy. Urval čtvrté vítězství v řadě. "Zatím v tabulce nejsou velké bodové rozestupy, z toho hlediska je dnešní vítězství důležité. Nějaké dělení může právě dnešní výsledek nastartovat. Věděli jsme, že se dneska hraje o hodně důležité body a jsme rádi, že jsme to takhle dobře zvládli," konstatoval Zíb.

Kučera na lavičce Litvínova poprvé prohrál >>>


Oceláři vyjma úvodních pěti minut neměli se zoufale bránícím protivníkem žádnou práci. Tři rychlé góly mezi pátou až jedenáctou minutou všechno vyřešily. "Byli jsme trošku překvapení, že Litvínov začal aktivně a ne úplně z obrany. Ale pak jsme se s tím srovnali. První gól nás nakopl a když se vžiju do situace Litvínova, tak je srazil dolů," uvedl Zíb.

Třinec si hladce poradil s Litvínovem >>>

Podle Zíba na Litvínovu leží tíha špatného startu do sezony. "S loňským Litvínovem se to nedá srovnat. Bylo vidět, že nejsou v úplné herní pohodě. Dokázali jsme využít chyb, které udělali. I to bylo důležité, protože jsme už letos měli zápasy, kdy jsme se s tím poprat nedokázali," řekl Zíb.

Zatímco Benzina tápe, Oceláři se derou vzhůru. Podle Zíba se však tým musí stále dívat hlavně pod sebe. "Je to ještě strašné dlouhé. Nemůžeme mít hlavu v oblacích, s tím by jsme toho moc nedokázali. Ale když to budeme brát s pokorou, dále poctivě pracovat, můžeme sérii prodloužit ještě o nějaký zápas," dodal Zíb.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud