30. října 2009 • 08:31

Německý fanoušek byl potrestán i bez důkazů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý vrchní soud dnes potrestal fanouška Bayernu Mnichov zákazem vstupu na fotbalové stadiony, třebaže proti němu neměl důkazy, že se osobně zapletl do potyčky mezi diváky. Jedná se o první rozhodnutí svého druhu.



Podle soudu už pouze skutečnost, že podezřelý fanoušek je členem skupiny násilníků s nechvalnou minulostí, stačí k tomu, aby mu byl zakázán vstup na stadion. A to i přesto, že proti němu neexistují žádné důkazy, že by se přímo podílel na násilí.

Soud tak nevyhověl odvolání fanouška, majitele sezonní vstupenky, který se připletl do pozápasové potyčky s příznivci týmu MSV Duisburg v březnu roku 2006. Za to tehdy dostal zákaz vstupu na fotbalové stadiony na dva roky, ačkoliv nebyl nikdy obviněn z násilností a výtržností.

Rozhodnutí soudu přivítali zástupci Německé fotbalové federace. "Je to důležitý krok v prevenci a boji proti násilí na stadionech," stojí v oficiálním prohlášení federace. V Německu mají zákaz návštěv fotbalových zápasů necelé tři tisícovky fanoušků.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud