30. ledna 2010 • 18:29

Premier League: Terry rozhodl o vítězství Chelsea

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chelsea porazili ve 24. kole anglické ligy nováčka Burnley na jeho hřišti 2:1 a po čtvrtém vítězství za sebou vedou tabulku o čtyři body před Manchesterem United. Úřadující mistr se v nedělním šlágru střetne s třetím Arsenalem.



Zápas rozhodl brankou v 83. minutě kapitán "Blues" John Terry, kolem kterého se před utkáním rozhořela aféra, protože byl nevěrný manželce s přítelkyní bývalého spoluhráče.

Skandál: Terry měl poměr s manželkou spoluhráče >>>


Hosté se poprvé prosadili ve 27. minutě po rychlém přečíslení, které založil dlouhým výhozem gólman Petr Čech. Následnou povedenou akci Joea Colea a Maloudy zakončil svým osmým ligovým gólem francouzský útočník Anelka.

Pět minut po přestávce vyrovnal útočník Fletcher, který na hranici pokutového území obehrál chybujícího brazilského stopera Alexe a přesnou ranou zakončil. Pro Burnley to byla první vstřelená branka v tomto roce. Zápas rozhodl sedm minut před koncem kapitán Terry přesnou hlavičkou z rohového kopu Maloudy.

Fotbalisté Tottenham remizovalu 1:1 na hřišti nováčka Birminghamu, který vyrovnal zásluhou obránce Ridgewella v poslední minutě, a ztratili další body v boji o Ligu mistrů. Čtvrtý tým tabulky má už pouze jednobodový náskok na pátý Liverpool, který doma porazil 2:0 Bolton.

Tottenham otevřel skóre v 69. minutě, kdy se popatnácté v lize trefil nejlepší střelec týmu Defoe. "Kohouti" ale těsné vedení neudrželi.

Liverpool díky vítězství nad Boltonem pošesté za sebou v lize neprohrál. Domácí poslal do vedení ve 37. minutě nizozemský útočník Kuijt, který zblízka proměnil ideální přiťuknutí spoluhráče Aquilaniho. Na 2:0 zvýšil v 70. minutě vlastním gólem kapitán Boltonu Kevin Davies, který nešťastně tečoval Insuovu střelu.

Po sérii čtyř ligových zápasů bez vítězství a vstřelené branky se vzpamatovali fotbalisté Aston Villy, kteří zvítězili na hřišti Fulhamu 2:0. Obě branky dal během čtyř minut na konci prvního poločasu nejlepší střelec týmu Agbonlahor, který si vylepšil bilanci na deset ligových branek.

Zlepšenou formu potvrdil devátý Everton, který vyhrál 1:0 ve Wiganu. Čtvrtou výhru z posledních pěti utkání zajistil hostům šest minut před koncem Australan Cahill.

Anglická fotbalová liga - 24. kolo:

Birmingham - Tottenham 1:1 (90. Ridgewell - 69. Defoe),

Fulham - Aston Villa 0:2 (40. a 44. Agbonlahor),

Hull - Wolverhampton 2:2 (11. Vennegoor of Hesselink, 52. Hunt z pen. - 48. vlastní Gardner, 67. Jarvis),

Liverpool - Bolton 2:0 (37. Kuijt, 70. vlastní K. Davies),

West Ham United - Blackburn 0:0,

Wigan - Everton 0:1 (84. Cahill),

Burnley - Chelsea 1:2 (50. Fletcher - 27. Anelka, 83. Terry).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud