30. ledna 2010 • 09:47

Skandál: Terry měl poměr s partnerkou spoluhráče

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglickým národním týmem otřásá pořádný skandál. Na veřejnost prosákla informace, že kapitán John Terry měl poměr s partnerkou bývalého kamaráda a spoluhráče Waynea Bridge. Nyní podle britského listu Sun hrozí, že Terry přijde o kapitánskou pásku.



Někteří fanoušci a členové anglického svazu volají po Terryho hlavě. A objevují se hlasy, zda by neměl v národním týmu skončit úplně. Je tedy jasné, že trenér Fabio Capello čelí největší krizi za dobu, co je u týmu Albionu.

485081:gsmall:true:true

Hlavní rozhodnutí bude na něm, jak potvrdil generální ředitel FA Ian Watmore. Na druhou stranu si je ale potřeba uvědomit, že veřejné mínění, které mluví proti Terrymu, má obrovskou váhu.

Kolem 2 tisíc fanoušků, kteří se zúčastnili ankety, se 87 procent vyslovilo pro to, aby ženatý otec dvou dětí byl zbaven kapitánské pásky.

Manželka Toni Poole: "Je mi líto, nemohu o tom mluvit."

Kvůli tomu, že spal s modelkou Vanessou Perroncelovou, jsou na Terryho naštvaní i reprezentační spoluhráči, což může mít vážné dopady na morálku a atmosféru v kabině.

485078:gsmall:true:true

Těžko si představit, že by Terry vyběhl na hřiště po boku Bridge. Vůbec by spolu nemluvili, natož aby táhli za jeden provaz.

Vanessa, partnerka Bridge: "Je to šokující. Nevím, jestli se smát, nebo brečet."

Capello musí jednat rychle. Jestliže Terry odmítne rezignovat na kapitána, italský kouč se nesmí zdráhat vydat jakékoliv prohlášení.

To by ostatně nemělo dělat Capellovi problém. Je známý tím, že dokáže být tvrdý. Už před osmnácti měsíci říkal hráčům, že „nikdo není nedotknutelný“.

Terry rozhodl o vítězství Chelsea >>>

Navíc není mužem, který by svým svěřencům toleroval milostné radovánky. Předem jim dal vědět, ať partnerky a manželky nechají doma, protože je stejně během světového šampionátu neuvidí. A dokonce jim zakázal psát na Twitter a Facebook.

485080:gallery:true:true

Informaci nesměly otisknout
O Terryho nevěře nesměla anglická média zprva informovat, protože jim to na začátku týdne znemožnili hráčovi právníci.

Podařilo se jim prosadit "superpříkaz" u Vrchního soudu v Londýně kvůli tomu, že by byly porušeny práva na soukromý a rodinný život.

Soudce však nakonec vyhodnotil, že si Terry tímto chránil pouze svou pověst, díky níž je reklamní tváří mnoha značek. A příkaz v pátek zrušil. Média to označila za vítězství svobody tisku.

Je paradoxní, že před časem většina fanoušků s Terrym sympatizovala. Nahrávaly tomu zejména slzy po neproměněném pokutovém kopu ve finále Ligy mistrů.

Teď se ale všechno obrací. A Terry ztrácí výsadní postavení i nálepku ideálního vůdce.

Média nemohla nejprve o Terryho nevěře informovat, pak ale soudce příkaz zrušil. Je to vítězství svobody tisku, píší

Jak na zprávu zareagovala Chelsea? "John i jeho rodina mají naší plnou podporu, kterou k vyřešení této události potřebují," vzkázal tiskový mluvčí.

Angličanům nezbývá než věřit, že se vyřeší co nejdříve. Už 3. března totiž hrají přípravné utkání s Egyptem.

Skandálů kolem Johna Terryho za poslední dobu narůstá:
20.12.2009: Terry se nechal podplácet »
8.11.2009: Otec Terryho pristižen, jak prodává kokain »
11.9.2009: Terry obviněn, že udeřil soupeře do operované ledviny »

Angličtí reprezentanti Frank Lampard (vlevo) a John Terry se radují z gólu do sítě Andorry.
Angličtí reprezentanti Frank Lampard (vlevo) a John Terry se radují z gólu do sítě Andorry.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud