Hynek Preisler
24. října 2009 • 17:57

Málo nebezpečný Liberec porazil neškodnou Příbram

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to bída. Hrstka diváků viděla na stadionu U Nisy dohromady jen tři střely na bránu během celého utkání! Liberci to však stačilo. Proti Příbrami vydřel těsné vítězství 1:0.



Chorvatský útočník Andrej Kerič před zápasem převzal ocenění za titul Krále střelců v minulé sezoně. Své první trefy v letošní sezoně se však nedočkal ani ve 12. kole. Proti Příbrami ho nahradil jeho krajan Renato Kelič, který nastoupil ve stoperské dvojici po boku Miroslava Holeňáka.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Ve 40. minutě si naběhl na volný kop Tomáše Frejlacha a z rohu malého vápna hlavičkoval přesně. Lépe to snad ani udělat nemohl. Balon obloučkem přeplachtil hostujícího gólmana Krbečka a zaplul pod břevno do sítě.

„Těžko se mi zápas hodnotí. Je to složité, protože jsme ho prohráli z jedné standardky. Domácím nešla upřít snaha, ale ztráceli lehké míče a bylo vidět, že jsou nervózní,“ řekl příbramský trenér Karol Marko.

ŠKORPIL: NADŘELI JSME SE JAKO PIVOVARŠTÍ KONĚ >>>

Pro Liberecké byl gól osmnáctiletého Chorvata hotovým vysvobozením. Do té doby se herně trápili a hlavička Keliče byla vůbec první střelou, kterou domácí na Krbečka vyslali.

SOUBOJ DVOJČAT KRBEČKŮ PŘINESL RADOST TOMÁŠOVI >>>

„V první půli jsme předvedli jen náznak fotbalu. Zařadili jsme první rychlostná stupeň, druhý, potom možná třetí. A na to jsme jeli pořád. Soupeř mně ve všech možných činnostech připadal rychlejší. To byl důvod naší nepřesnosti,“ uznal trenér domácích Ladislav Škorpil, který v sestavě oproti minulému zápáse v Ostravě udělal hned šest změn v základní sestavě!

SOUHRN 12. KOLA >>>

Liberec měl k dokonale fungujícímu mužstvu daleko. Důkazem nechť je třeba 26. minuta. Holeňák rozehrával, jenže jeho přihrávka směřovala mezi Bosančiče a Gecova, kteří míč jen z povzdálí sledovali a balonu se pohodlně zmocnila Příbram. Holeňák se pak na spoluhráče pořádně zlobil.

„V tu chvíli jsem udělal chybu, kdy jsem chtěl nahrát Keličovi a sjel mi míč. Jenže všichni okolo zůstali stát. Chyba se může udělat, ale musíme ji být schopní být napravit,“ vysvětlil Holeňák. Liberec proti Příbrami rozhodně než předvedený výkon hřály hlavně tři vydřené body.

FC Slovan Liberec - 1. FK Příbram 1:0 (1:0)

Branka: 40. Kelič.
Rozhodčí: Kocourek - Hojsík, Gallo.
ŽK: Gecov - Šmejkal, Rodriguez.
Diváci: 2447.

Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Kelič, Janů - Frejlach (71. Blažek), Gecov, Bosančič, Vácha - Nezmar (81. T. Krbeček), Kerič (90. Dočkal). Trenér: Škorpil.
Příbram: L. Krbeček - Nohýnek, Müller, J. Štochl, Pleško - Klesa (74. Pilík), Tarczal, Hušbauer (77. Wágner), Šmejkal - Huňa, Rodriguez (67. Dort). Trenér: Marko.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud