24. října 2009 • 19:31

Souboj dvojčat Krbečků přinesl radost Tomášovi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojčata Lukáš a Tomáš Krbečkové už vědí, jak chutná vzájemný souboj v první lize. Po sobotním zápase Liberce s Příbramí měl více důvodů k radosti liberecký útočník Tomáš, jehož Slovan zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0.



Navíc nechybělo mnoho, aby svého bratra Lukáše v brance hostí v závěru jako střídající hráč sám překonal.

MÁLO NEBEZPEČNÝ LIBEREC PORAZIL NEŠKODNOU PŘÍBRAM >>>

"Ale ani nevím, jestli bych se z toho gólu měl radovat. Je jasné, že jsem ho dát chtěl, ale překonal bych bráchu, což by bylo přece jenom takové rozpačité," popisoval s úsměvem liberecký forvard, který přišel na hřiště až deset minut před koncem a chvíli poté mohl pojistit libereckou výhru. Jenže v akrobatické pozici hlavičkoval těsně vedle.

"Kdyby to spadlo do brány, byl bych pořádně naštvaný. Dostat tady podobné dva góly by už bylo opravdu moc," reagoval jeho bratr Lukáš, kterého ve 40. minutě pokořil hlavičkou liberecký zadák Renato Kelič.

Oba Krbečkové jsou soutěživé typy, ale proti sobě se prý moc nestavějí. "Nehrajeme proti sobě ani na playstationu. Kdysi jsme hráli šipky a málem to skončilo málem krvavou rvačkou. Tak jsme od toho radši upustili," vysvětloval Tomáš s úsměvem.

LUKÁŠ KRBEČEK

Lukáš Krbeček Lukáš KrbečekFoto Michal Beránek SPORT


Bratři vyrůstali společně v Plzni, ale loni se jejich cesty rozdělily. Lukáš zamířil na hostování do Příbrami. V minulé sezoně se ale na hřišti jako soupeři nepotkali, protože na podzim byl zraněný Tomáš a na jaře zase marodil s kolenními vazy Lukáš. I on Plzeň opustil, i když až po osmi kolech, kdy odešel na hostování do Liberce.

První bitvu tak svedli až dnes. "Ani jsme si před zápasem nevolali, jen těsně před ním jsme si popřáli hodně štěstí," řekl Tomáš. Byl rád, že naskočil alespoň na závěrečné minuty a s bratrem se tak na hřišti na chvíli potkal.

Příbramský gólman si prý před zápasem oddechl, když se dozvěděl, že se jeho dvojče nedostalo do základní sestavy. "Proti bráchovi nechytám rád, protože je strašně nečitelný a ani na tréninku jsem nikdy nevěděl, co udělá," dodal Lukáš. Tentokrát na něj bratr Tomáš nevyzrál, ale po zápase byl určitě spokojenější.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud