24. října 2009 • 18:48

Škorpil: Nadřeli jsme se jako pivovarští koně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce, kteří viseli před víkendovými zápasy 12. kola nad sestupovou propastí, si připsali veledůležité tři body. Trenér domácích Ladislav Škorpil po utkání s Příbramí řekl, že vítězství se rodilo velmi těžce.



"Nadřeli jsme se jako pivovarští koně. Připadalo mi, že jsme postupně zařadili jedničku, pak dvojku a pak možná trojku. Nedokázali jsme se dostat do pořádného tempa, soupeř mi připadal rychlejší a my jsme pak pod tlakem, kdy jsme špatně pracovali s míčem, dělali chyby a nepřesnosti," řekl Škorpil.

Podle něj se Liberec zlepšil až po přestávce po domluvě v kabině. I tak ale Škorpil musel až do konce trnout, jestli Příbram z ojedinělého brejku nevyrovná. "Nakonec jsme ten vůz úspěšně dotlačili do cíle. Není to žádná legrace, když hrajeme skoro o záchranu. Po dnešku je pozitivní, že jsme alespoň první ve druhé polovině tabulky," žertoval Škorpil.

LIBEREC ZABRAL, O VÝHŘE ROZHODL OBRÁNCE >>>

Radost dnes měl z obránce Renata Keliče. Ten při čtvrtém ligovém startu odvedl bezchybný výkon, navíc jej umocnil i vítězným gólem ze 40. minuty. "Naznačil své možnosti, vyhrál většinu soubojů a v tom byl velkým přínosem. V minulých zápasech jsme posty stoperů točili jako housky na krámě a pořád jsme dostávali laciné branky, Kelič to dnes zvládl a navíc ho určitě povzbudí i ten jeho gól," řekl Škorpil.

Příbram podle svého kouče Karola Marka měla na to, aby si z pod Ještědu odvezla alespoň bod za remízu. "Prohrát jediným gólem ze standardní situace, kterou jsme si navíc zavinili vlastním hloupým faulem, je mrzuté. Dnes nám ale asi nebylo souzené bodovat," litoval Marko.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Svým hráčům pak také vyčítal až příliš mnoho chyb v útočné fázi. "Na útočné třetině hřiště jsme byli málo důrazní, chybělo tam více přesnosti. Když už se zdálo, že můžeme soupeřovu branku ohrozit, tak jsme to trestuhodně zahodili dřív, než k něčemu vůbec došlo," uvedl Marko.

Přestože Příbram v lize prohrála potřetí za sebou, Marko odmítá slova o krizi. "Mezitím jsme třeba dokázali vyhrát v poháru s Ostravou. Není to nějaké hluché období, takové chvíle občas přijdou na každý tým," řekl Marko.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud