Richard Šíma
16. listopadu 2009 • 12:00

Jarolím po trapasu v Karviné: Byli jsme jaloví

Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě dlouho po utkání zůstal trenér KAREL JAROLÍM se svými asistenty na lavičce a rozebíral s nimi, jak se mohlo stát, že jeho Slavia prohrála v prvním osmifinálovém utkání Ondrášovka Cupu na hřišti druholigové Karviné 0:1.



Čtěte více:
Vlček: Výčitky fanoušků? To je pořád dokola »
Trapas i v poháru: Slavia prohrála v Karviné »

Nemusel ale dlouho přemýšlet, aby přišel na to, že jeho potížemi zmítaný tým inkasoval další tvrdý úder.

Jak je možné, že jste utkání v Karviné nezvládli?
„Byl to takový typický pohárový zápas. Pro domácí zápas roku, pro nás pokračování toho, co už nějaký ten zápas trvá. Začátek byl z naší strany nešťastný, ještě než jsme z první situace, která se před naší brankou odehrála, dostali gól, sami jsme jednu jasnou možnost promarnili. A vzápětí jsme nedali penaltu. To nám psychicky nepomohlo. Ve druhém poločase jsme nakonec přece jen zrychlili hru, přišly šance, jenže v koncovce jsme byli jaloví."

Peter Grajciar (vlevo) a Matěj Krajčík (uprostřed) diskutují s fanoušky po prohraném zápase v Karviné
Peter Grajciar (vlevo) a Matěj Krajčík (uprostřed) diskutují s fanoušky po prohraném zápase v Karviné

Taky jste ale měli štěstí, Karviná promarnila několik šancí, jak svůj náskok zvýšit...
„Samozřejmě, to je třeba přiznat. Několikrát se stalo, že jsme nebyli schopni pokrýt náhodně odkopnuté míče, z nichž se rodily nebezpečné situace soupeře. Obrana měla pracovat kompaktněji a Karvinou do těchto šancí nepustit."

Překvapilo mě, že vás Karviná dokázala chvílemi předčít i při postupné hře dopředu, tedy ne pouze hrozit z brejků.
„Já myslím, že to tak nebylo. Pokud ano, mohla to být v některých momentech otázka středové řady, ale největší nebezpečí hrozilo z brejkových situací. Hlavně tehdy, když soupeř vedl své akce přes naši pravou stranu, kde se vysunutý Krajčík a s ním Grajciar měli vracet rychleji zpět."

Slavia se ocitla ve výsledkové mizérii, ale prohrát na půdě druholigového týmu, to je rozhodně samostatná kapitola celé této krize.
„V pohárových zápasech prohrají i jiná mužstva. Je to specifická soutěž. Je ale v podstatě odehraný teprve jeden poločas, zbývá nám ještě devadesát minut a my musíme udělat vše pro to, abychom je zvládli a postoupili dál."

Nemáte strach, že vás porážka v Karviné dostane do ještě většího útlumu, než v jakém jste nyní?
„Já doufám, že ne. Je pravda, že jsem čekal už v utkání v Karviné, že se konečně semkneme, že nepodceníme vůbec nic a že se konečně chytneme. Na tento zápas musíme zapomenout. Čeká nás ligový zápas s Jabloncem a ten bude ještě důležitější."

 

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud