14. listopadu 2009 • 15:52

Trapas i v poháru: Slavia prohrála v Karviné

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO - Fotbalisté Slavie prohloubili svou krizi, když dnhes prohráli v poháru na hřišti druholigové Karviné 0:1. Odveta se hraje 25. listopadu v Edenu.



Vlček: Výčitky fanoušků? To je pořád dokola... »

O jediný gól utkání se postaral už v 11. minutě utkání domácí Pavlík. Brzy na to mohl vyrovnat slávista Belaid, jenže nařízený pokutový kop neproměnil a Slavia nevyhrála již šestý soutěžní zápas za sebou.

Čtěte také:
Šéf Slavie přiznal: Odchod Brabce si vyčítáme »
Jarolím má smlouvu do léta. Proč ho Slavia drží? »

Krize posledního českého mistra tak nebere konce. Jak na to zareaguje vedení Slavie? Neotřesitelná pozice kouče Jarolíma, kterému po sezoně končí smlouva, už začíná být ohrožena. Vedení klubu v týdnu přiznalo, že byla chyba, zbavit se v létě kapitána Brabce.

Pražané přitom začali v Karviné nadějně. Již ve třetí minutě po zpětné přihrávce Jandy zakončoval z deseti metrů Vasiljevič, jeho střelu ale dokázal Kučera vykopnout nohama. Po úvodním tlaku hostů přišel první vážnější útok.

Druholigová Karviná si na mistra věřila
"Chceme vyhrát, ale když to bude remíza, nebudeme se zlobit. Každopádně chceme uhrát takový výsledek, který nám zaručí možnost poprat se o postup i v odvetě za deset dní,"  říkal před sobotním odpoledním výkopem karvinský bek Tomáš Jursa. "Snažit se musí Slavia. Pro ni to taky může být poslední šance, jak se probojovat do evropských pohárů, když to s ní v lize nevypadá nijak valně."

V jedenácté minutě se dostal Pavlík na hranici vápna k míči, přesně zamířil k levé tyči a gólman Vaniak na míč nedosáhl. Rychle mohl vyrovnat Belaid. Ve 13. minutě Hoffmann fauloval Jandu, ale při penaltě Kučera vystihl střelu tuniského hráče a Karviné a domácí se hned radovali z ved míč vyrazil.

Zneškodnil i slibný Belaidův pokus po čtvrthodině hry. Ve 22. minutě musel vytáhnout na opačné straně výborný zákrok Vaniak, jenž konečky prstů vyrazil s námahou nádhernou Opicovu střelu z dvaceti metrů pod břevno.

Devátý tým druholigové tabulky hrál s českým mistrem nadále vyrovnaný fotbal. Ve 34. minutě si Šenkeřík zpracoval míč ve vápně po centru Grajciara, přiťukl jej Trappovi, ten ale namířil metr nad břevno. Slavia v závěru poločasu soupeře přitlačila, ale vyrovnání nepřinesla ani tvrdá hlavička Belaida z dvanácti metrů. Gólman Kučera byl znovu na místě.

VÍCE FOTO ZE ZÁPASU NAJDETE V NEDĚLNÍM TIŠTĚNÉM BLESKU!

Očekávaný nápor Slavie nepřišel ani po přestávce. Naopak Hubáček stačil na poslední chvíli ukopnout míč Opicovi. V 53. minutě skončil rohový kop Slavie protiútokem domácích, Ciku ale z dvanácti metrů z voleje míč dobře netrefil. O minutu později nevyužil další šanci kapitán Opic, na druhé straně Kučera vyrazil Skácelovu střelu.

Čtěte více:
Naštvaný Vízek: Jarolím zničil Slavii! »
Fanoušci Slavie prodávají v dražbě Jarolíma »

Zvýšit vedení domácích mohl v 64. minutě Milosavljev, který šel sám na Vaniaka, ale z malého vápna napálil míč jen do boční sítě. V závěru podržel Karvinou opět gólman Kučera, když vyrazil skvělým zákrokem střelu Skácela.

Čtyři minuty před koncem spálil obrovskou šanci Vlček, který z osmi metrů trefil nohy brankáře Kučery, a svěřenci Leoše Kalvody se mohli radovat z nečekaného úspěchu.

První zápas 4. kola fotbalového Ondrášovka Cupu:

OKD Karviná - Slavia Praha 1:0 (1:0)
Branka: 11. Pavlík. Rozhodčí: Příhoda - Ubias, Večeřa. ŽK: Pavlík, Kučera - Vomáčka, Naumov. Diváci: 4517.

Sestava Slavie: Vaniak - Krajčík, Vomáčka, Hubáček, Skácel - Janda (20. Grajciar), Trapp, Belaid (65. Trubila), Vasiljevič - Vlček, Šenkeřík (60. Naumov). Trenér: Jarolím.

Odveta se hraje 25. listopadu v Edenu.

Marcel Pavlík z Karviné stahuje za dres Dušana Vasiljeviče ze Slavie.
Marcel Pavlík z Karviné stahuje za dres Dušana Vasiljeviče ze Slavie.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud