Richard Šíma
14. listopadu 2009 • 17:37

Výčitky fanoušků? To je pořád dokola, říká Vlček

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sám měl několik možností, jak vstřelit gól a zachránit pro Slavii solidní výsledek. Všechny ale Stanislav Vlček promarnil a s ním i jeho spoluhráči. Například Belaid, který nedal penaltu. Také proto Slavia v prvním osmifinále Ondrášovka cupu na hřišti druholigové Karviné prohrála 0:1.



Dá se výsledek, který jste v Karviné uhráli, charakterizovat jako obraz současného stavu Slavie?
„Nevím. Trvá to už delší dobu, pořád se nás to drží. Tohle byl náš klasický zápas. Nedáme vyložené šance, ani penaltu, a pak prohrajeme 0:1."

Slavia se ztrapnila i v poháru. Prohrála v Karviné »

Měli jste sice několik dalších možností, ale ty měla Karviná taky a nemuselo zůstat jen u jednoho inkasovaného gólu. Co tomu říkáte?
„Karviná hrála dobře, ale my jsme jí to ulehčili tím, že jsme hned na začátku neproměnili několik velkých šancí včetně penalty. Karviná pak vstřelila branku a my jsme pak dlouho nebyli schopni nějak se tam dostat. A navíc jsme je pustili do hry a i oni pak měli šance."

Ovlivnila váš výkon absence čtyř hráčů, kteří chyběli kvůli reprezentačním povinnostem?
„Na to se Slavia nemůže absolutně vymlouvat."

Peter Grajciar (vlevo) a Matěj Krajčík (uprostřed) diskutují s fanoušky po prohraném zápase v Karviné Peter Grajciar (vlevo) a Matěj Krajčík (uprostřed) diskutují s fanoušky po prohraném zápase v KarvinéFoto ČTK

V závěru jste se dostali do několika velkých šancí, brankář Kučera vám je pochytal. To byl také důsledek vaší momentální nepohody?
„Určitě ano. Jejich gólmana jsme rozchytali k vynikajícímu výkonu, to bylo neuvěřitelné. Chytil nám i penaltu. Ale kdybychom byli v psychické pohodě, museli jsme mu nějaký gól dát."

Po skončení utkání jste si cosi vyříkávali s vašimi fanoušky. O čem byla řeč?
„To je pořád dokola. Fanouškům se zdá, že je to z naší strany vlažný přístup a že tomu nedáváme všechno."

Čtěte také:
Šéf Slavie přiznal: Odchod Brabce si vyčítáme »
Jarolím má smlouvu do léta. Proč ho Slavia drží? »

A vy si to nemyslíte?
„Já nevím. To je těžko říct. Jsme teď prostě v krizi. Čekáme na nějaký odrazový můstek, a ten pořád nepřichází. Všechny ty zápasy mají obdobný ráz. Nemáme bohužel střelce, který by za půl sezony dal osm deset gólů. Hrozně se na gól nadřeme."

Prohrát na hřišti druholigového týmu je pro Slavii nepřípustná ostuda. Myslíte si, že tento výsledek bude mít v průběhu následujícího týdne ještě nějakou dohru?
„Nevím. Ještě jsme nevypadli, i když takhle prohrát samozřejmě nesmíme. Pro nás je teď ze všeho nejdůležitější konečně se někde chytit."

Marcel Pavlík z Karviné stahuje za dres Dušana Vasiljeviče ze Slavie.
Marcel Pavlík z Karviné stahuje za dres Dušana Vasiljeviče ze Slavie.

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud