Hynek Preisler
27. prosince 2009 • 19:52

Liberec se ubránil Plzni, ale padl v nájezdech

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěl víc než zlatý bod! Smíšené pocity zažíval Radek Matějovský. Hráč, který stále patří Plzni, ale již měsíc obléká dres Bílých Tygrů. Moc toužil bývalé spoluhráče porazit a zastavit jejich úžasnou sérii devíti vyhraných zápasů v řadě. Nakonec ji jen pomohl přibrzdit. Plzeň na severu Čech uspěla až po samostatných nájezdech.



Pokud by Radek Matějovský hrál proti jinému týmu, asi by byl s jedním bodem spokojený. Pro zdravotně zdecimovaný Liberec je totiž i jeden bod s rozjetým lídrem soutěže úspěchem. „Bod je pro nás zlatý,“ přiznal liberecký gólman Marek Pinc.

Jenže zrovna proti západočeskému klubu chtěl Radek Matějovský více. Téměř přesně před měsícem se ho Plzeň zbavila jako nepotřebného a poslala ho do konce kalendářního roku hostovat do Liberce. A dvaatřicetiletý hráč chtěl strašně moc dokázat, že udělala chybu.

Souhrn kola >>>

„Mám smíšené pocity. V lazaretu, který tady máme, tedy dvanáct zraněných hráčů, je bod úspěchem,“ uvedl Matějovský. Aby ne. V mužstvu Bílých Tygrů se objevilo z obvyklé základní sestavy například jen šest útočníků!

„Jenže jsem chtěl vyhrát. Motivaci jsem měl velkou, přeci jen jsem v Plzni odehrál osm sezon,“ přiznal Matějovský.

Toužil zastavit fantastickou plzeňskou sňůru devíti výher v řadě a třinácti zápasů, ve kterých Západočeši bodovali. Nepovedlo se. Obě série se o jeden zápas prodloužily.

Včerejší zápas byl o jedné brance, která ne a ne padnout. Čekání na přesnou trefu se zdálo být delší než dětské očekávání Ježíška. Bezgólovou remízu musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých byli hosté úspěšnější.

V normální hrací době byl vytoužené brance z týmu Bílých Tygrů nejblíže právě Matějovský. V první třetině zastavila jeho střelu horní tyčka.

„Kdyby padl gól, tak bychom se třeba nažhavili a dohráli jsme to. Bylo to vyloženě o tom, kdo ho dá,“ řekl Matějovský, který měl i několik dalších slibných příležitostí. Jinak si jich však Plzeňští vypracovali více.

„Rozhodla naše slabá produktivita. Zápas byl sice vyrovnaný, ale na čisté gólové šance jsme byli jasně lepší,“ řekl plzeňský útočník Tomáš Vlasák. Našlapaná Tipsport aréna často mohla skandovat jméno domácího gólmana. Marek Pinc chytal skvěle.

V některých momentech se Tygři bránili zuby nehty. „Byl to boj o každý metr ledu po celé utkání,“ pověděl kouč Liberce Jiří Kalous.

V polovině druhé třetiny zastavil střelu Benáka Matějovský kuriózním způsobem. Lehl si do střely a puk mu zaplul do výstroje. „Koukal jsem, kde je a až po chvíli jsem zjistil, že ho mám v kalhotách. Tam ho necítíte,“ usmíval se Matějovský, kterého v Liberci jistě čeká ještě jeden zápas. Co bude dál, zatím neví.

„Ale už jsem to v Liberci načal a chtěl bych to tady dohrát. V Plzni jsem byl nepotřebný, tak proč se vracet někam, kde mě nechtějí?,“ ptal se Matějovský.


 

 

Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 1929 0:1 po sam. náj. (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
Rozhodující nájezd:
Vlasák. Rozhodčí: Mikula, Minář - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 7:7. Bez využití. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec:
Pinc - Moravec, Čakajík, Rýgl, Derner, Malkamäki, Holub, Jareš, Pavlů - Bartovič, Podkonický, Matějovský - Špaček, Kašpařík, Blatný - Jech, Urban, Bárta - Kopic, Bulíř, Ondřej. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Plzeň: Pöpperle - Jiří Hanzlík, O'Brien, Benda, Modrý, Benák, Dresler, Dobrovolný - Bombersback, Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Scofield, Heřman, Dvořák - Stránský, Vostřák, Laš - Lev. Trenéři: M. Jelínek a Razým.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud